BAKIĆ NOVI GRADONAČELNIK: Nastavak koalicije SNS i SVM u Subotici
Foto: N.H.

KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE

BAKIĆ NOVI GRADONAČELNIK: Nastavak koalicije SNS i SVM u Subotici

Srbija -

SUBOTICA – Na današnjoj Konstitutivnoj sednici Skupštine Subotice, 67 odbornika položilo je zakletvu, a većina je dala glas izboru Stevana Bakića (53) za novog gradonačelnika.

Bakić je dosadašnji direktor Elektrodistribucije u Subotici, ranije je radio u Carinarnici i diplomirani je ekonomista i profesor fizičke kulture. Podršku nije dobio samo od četiri opoziciona odbornika iz Pokreta za građansku Suboticu.

Novi gradonačelnik Stevan Bakić,zahvalio je svojim stranačkim kolegama i Aleksandru Vučiću, koji su mu ukazali, kako je rekao, poverenje da u narednom periodu vodi grad Suboticu i rekao d aće Subotica biti veliko gradilište i ubuduće.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Imre Kern (SVM), a za predsednika Skupštine dr Balint Pastor (potpredsednik SVM-a) doktor prava, narodni poslanik, čiji je zamenik Nebojša Crnogorac (SPS), a sekretar je Đula Ladocki (SVM).

Funkcije su stranačkim kandidatima dodeljene na osnovu broja mandata (SNS -31) i (SVM -22) koji su stranke dobile na izborima i dogovora dosadašnjih i budućih koalicionih partnera.

Bakić je imenovao i sedmoro članova Gradskog veća za sve oblasti.

"Zahvaljujem se SNS-u što mi je ukazao poverenje da u narednom periodu vodim Suboticu. Daću sve od sebe da građani Subotice budu ponosni na tu odluku. Prioriteti mog mandata su završetak započetih kapitalnih projekata, akva park i pozorište, rekonstrukcija bolnice i stadiona i dovršetak započetih investicija", kaže Bakić.

Dr Balint Pastor (41) je rekao da je prirodno da sa 22 odbornika legitimni predstavnici Mađara u Subotici budu deo gradske koalcije.

"Saradnju sa SNS -om želimo da nastavimo, ali i da ispunimo sva obećanja koja smo dali u izbornoj kampanji, radićemo sa svima koji žele dobro Subotičanima", rekao je Balint Pastor.

Na odborničku primedbu, da kao narodni poslanik neće imati dovoljno vremena za Suboticu, Balint Pastor je rekao, da će biti i dalje narodni poslanik, ali da ne želi da prima platu u Subotici, iako je veća od poslaničke u Narodnoj Skupštini, ali da tu svoju odluku smatra moralnom i principijelnom.

(Kurir.rs/N. H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track