LOZNICA BRINE O VOZAČIMA: Skoro 700 parking mesta više (FOTO)
Foto: T.I.

GRAD MISLI NA SVOJE GRAĐANE

LOZNICA BRINE O VOZAČIMA: Skoro 700 parking mesta više (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Od 1. januara 2019. godine do sada Loznica je u gradu povećala broj parking mesta za gotovo 70 odsto. Imala je pre godinu i po 975, a danas oko 1.650 mesta za parkiranje četvorotočkaša. To je saopštio pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić prilikom obilaska Beogradske ulice gde je uređeno još 31 novo parking mesto tako da ih stanari sada imaju ukupno 59 u ovoj ulici.

Za nova parking mesta u Beogradskoj izdvojeno je oko milion dinara dinara, a time je samo nastavljeno rešavanja problema mirujućeg saobraćaja koji postoji u Loznici, gradu u ekspanziji. U prethodnom periodu urađeno je dosta blokovskih parkirališta u samom centru grada, zatim u rekonstruisanom Bulevaru Dositeja Obradovića 112, Ulici Svetoga Save skoro 90, nedavno sređenoj Ulici Georgija Jakšića oko 100 parkinga, ali će s obzirom na dolazak novih investitora, prema Đokićevim rečima, i to biti verovatno nedovoljno i lokalna samouprava mora razmišljati o otvaranju gradske garaže.

foto: T.I.

Pored novih parking mesta neka od njih biće uskoro i osavremljena. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika senzore koji će davati signal kada je parking mesto slobodno, a kada nije dobiće parkinzi u Ulici Svetoga Save i Bulevaru Dositeja Obradovića. Vozači će na početku ulice na displeju videti ima li slobodnih mesta i odmah znati mogu li se tu parkirati, ili moraju tražiti neko drugu lokaciju. Sva javna parkirališta u gradu su obeležena ove godine, u JP "Parking servis" kažu da je to više od 6.200 metara bele linije, a ovih dana u svim ulicama u gradu i na javnim parkiralištima postaviće saobraćajne znakove za parkiranje.

foto: T.I.

U gradu 160 parking mesta pripada prvoj zoni, dok su sva ostala u drugoj. Sat u prvoj zoni košta 46, a drugoj 30 dinara, a naplaćuje se radnim danom od 7 do 21, subotom od 7 do 14 sati dok je nedeljom ostavljanje vozila besplatno. Za stanare povlašćena parking karta košta 360 dinara mesečno.

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track