ONLAJN ŠLJIVOVICA: Izabrana najbolja rakija, manifestacija održana na daljinu! (FOTO)
Foto: Biljana Roganović

ONLAJN ŠLJIVOVICA: Izabrana najbolja rakija, manifestacija održana na daljinu! (FOTO)

Srbija -

BLACE – Ovogodišnja manifestacija „Dani šljive“ u Blacu, iako se održava onlajn, nije odustala od tradicionalnih takmičenja, pa su naravno i ove godine izabrani najbolja šljivovica, šljivik, mladi proizvođač šljive i najuspeđnija žena.

Tako je Dragi Ivanović pobedio u takmičenju za najbolju zlatnu šljivovu rakiju, najbolji šljivik ima Radisav Stepanović iz Blaca, najbolji mladi poljoprivrednik je Jelena Rakićević iz Donjeg Grgura, a najuspešnija žena je Biljana Pavlović iz Čučala.

foto: Biljana Roganović

Ono što je zanmljivo je da je ove godine bilo mnogo više prijava za takmičenje u najboljoj šljivovici.

- Na konkurs je pristiglo 50 uzoraka brojnih rakija od kojih je najzastupljenija bila šljiva, od sorti stenlej i moravka i voćne rakije od dunje, kruške, kajsije i loze. U odnosu na broj uzoraka od prošle godine ove godine je vladalo veće interesovanje za takmičenje, jer je očigledno da ljudi vole šljivu- kazali su u organizacionom odboru ove manifestacije, koja se ovaj osamnaesti put zaredom održavala bez javnih okupljanja, odnosno onlajn.

Konkurs za prijavu učesnika objavljen je početkom avgusta i trajao je do samog početka manifestacije. Takmičari su dostavljali po 2l uzoraka koji su ocenjivani od strane istaknutog profesora dr Ninoslava Nikićevića i njegovog tima sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda.

Dani šljive u Blacu trajali su 3 dana od 21-23 avgusta i održani su bez muzičkih koncerata i javnih okupljanja.

foto: Biljana Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track