EKSPLOZIJA TRESLA KLADOVO! PUKLE PLINSKE BOCE U ĆEVABDŽINICI: Čule se tri detonacije, svi izašli na ulicu od straha
Foto: Suzana Božinović

nesreća

EKSPLOZIJA TRESLA KLADOVO! PUKLE PLINSKE BOCE U ĆEVABDŽINICI: Čule se tri detonacije, svi izašli na ulicu od straha

Srbija -

U nedelju, oko 20 sati, Kladovom su odjeknule tri eksplozije koje su preplašile meštane i gotovo svi su izašli na ulice preplašeni od detonacije. U samom centru, iznad gradske pijace, kuljala je visoka vatra, a gust crn dim je preplavio nebo I okolne ulice.

"Eksplodirale su plinske boce u kiosku – ćivabdžinici koji se nalazi baš na pijaci. Srećom da se to nije dogodilo u subotu, kada je ćivabdžinica bila otvorena, sigurno bi bilo nastradalih. Samo brzom akcijom vatrogasaca požar se nije proširio na okolne kuće I zgrade, koje su pretrpele samo mala oštećenja", saznajemo od meštana.

Vatra se toliko brzo širila, das u u pitanju bili minuti hoće li zahvatiti okolne zgrade, kuće, objekte. Srećom, vatrogasci su u momentu savladali stihiju.

"Prema prvim informacijama, zapalili su se električni kablovi koji su bili zastareli. Plinske boce su se zapalile zbog toplote. Vatra je najpre zahvatila plastični kiosk I unutrašnjost, a zatim je eksplozija plinskih boca proširila vatru", saznajemo nezvanično.

Istraga uzroka požara je još uvek u toku.

(Kurir.rs/Suzana Božinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track