DOBRA VEST IZ KRALJEVA: Gradska bolnica izlazi iz kovid sistema
Foto: J. S.

spremaju se za eventualni novi talas epidemije

DOBRA VEST IZ KRALJEVA: Gradska bolnica izlazi iz kovid sistema

Srbija -

Posle dva meseca neprestane borbe sa drugim talasom koronavirusa u kojoj je učestvovalo više od 200 lekara, medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja, Opšta bolnica "Studenica“ u Kraljevu polako izlazi iz kovid sistema, ali i priprema kapacitete za eventualni novi talas epidemije.

- Od 15. marta do danas u našoj bolnici ukupno je bilo hospitalizovano 463 pacijenta, od toga 333 od juna meseca, da bi 10. jula situacija kulminirala, kada smo u jednom trenutku imali čak 110 pacijenata na bolničkom lečenju i svi naši kapaciteti tada su bili popunjeni, kaže dr Zoran Mrvić, direktor kraljevačke bolnice.

Prema njegovim rečima, ukupan broj pregledanih pacijenata u kraljevačkoj kovid ambulanti je 2.507, od kojih 1.891 od juna meseca. Takođe, u Kraljevu je do sada uzeto 7.675 uzoraka za PCR testove, a od toga je na virus Kovid-19 bilo pozitivno 1.376.

- Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Studenica" trenutno je smešteno 11 kovid pacijenata. To su srednje teški i teški bolesnici, svi sa upalom pluća, dok lakše bolesnike upućujemo na lečenje u kućnim uslovima, kaže načelnik ovog odeljenja dr Milan Parezanović.

Kako kažu u kraljevačkoj bolnici, od ponedeljka će početi da rade i sve ambulante za prijem dece predškolskog i školskog uzrasta, dok će se specijalizovane ambulante za odrasle postepeno vraćati u redovan režim rada.

(Kurir.rs, J. S. /FOTO: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja