NE RADI BAZEN? NIJE VAŽNO: Evo gde i kako su Kraljevčani pronašli spas od vreline (FOTO)
Foto: J.S.

NAJTOPLIJI DAN

NE RADI BAZEN? NIJE VAŽNO: Evo gde i kako su Kraljevčani pronašli spas od vreline (FOTO)

Srbija -

Kupališna sezona ove godine nije zvanično otvarana u Kraljevu, zbog epidemije korona virusa, a ni gradski bazen tokom čitavog leta nije radio. Međutim, jedan od najtoplijih dana u godini Kraljevčani su proveli uživajući na rečnim splavovima i kupajući se i sunčajući na gradskoj plaži.

"Ovog leta nisam mogla da odem u Grčku na odmor sa porodicom, pa smo svaki slobodan dan i tople vikende iskoristili da provedemo na obližnjoj reci. Ibar je naše, kraljevačko more", rekla je za Kurir Slavica Petrović, koju smo zatekli na plaži kod Kajak kluba "Ibar".

foto: J.S.

Po rečima njene sugrađanke Marije Jovanović, voda u Ibru izuzetno je topla za kupanje, a vruć vetar koji duva, kako kaže, pogoduje da koža što bolje upije sunčeve zrake i da telo brže "dobije boju".

"Naravno, ne treba baš preterivati i izlagati se suncu u dužem vremenskom periodu. Na plažu sam povela unuke, oni stariji već su našli društvo u plažnom baru i uživaju ispijajući sokove, a najmlađi je tu sa mnom, brčka se u plićaku", kaže Marija.

foto: J.S.

Gordana Pavlović ističe da je na 32 stepeni Celzijusa, koliko je izmereno u Kraljevu u nedelju oko podneva, hlađenje na reci više nego poželjno, kako za telo, tako i za dušu.

foto: J.S.

"Svaki sunčan dan ove sezone provela sam na plaži, zajedno sa prijateljicom. Nadam se da nam leto sada neće 'okrenuti leđa' i da ćemo u kupanju i sunčanju moći da uživamo još malo, makar u prvoj polovini septembra", dodaje ova Kraljevčanka.

(Kurir.rs / J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track