U 93. GODINI POBEDIO KORONU: Dragoslav iz Kuršumlije je čudo! Čim je ozdravio, uzeo da kosi (FOTO)
Foto: B.R.

SIN TEŽE PODNEO BOLEST

U 93. GODINI POBEDIO KORONU: Dragoslav iz Kuršumlije je čudo! Čim je ozdravio, uzeo da kosi (FOTO)

Srbija -

KURŠUMLIJA- Dragosval Ilić (93) iz kuršumlijskog sela Pepeljevac uspeo je da se izbori sa koronom, a samo 20 dana nakon lečenja ovaj vremešni, ali dobrodržeći starac kosi, šeta....

Što se njega tiče, nije ni imao virus i kako kaže, kretanje i boravak u prirodi je njegov način zdravog života. Još uvek zdravog razuma, deda Dragoslav nam priča da je polovinom jula osetio tegobe u vidu dijareje i temperature.

foto: B.R.

Posle nekoliko dana, javio s eu Dom zdravlja Kuršumlija, a odatle je prosleđen na dalje lečenje na infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" sa obostranom upalom pluća i pozitivnim rezultatom na Kovid-19.

foto: B.R.

"U bolnici je proveo dve nedelje, od 13. jula kada je odveden na lečenje. Kada su ga dovezli, bio je neprepoznatljiv. Na sreću, nastavio je da prima terapiju kući, dva puta dnevno su dolazili iz Doma zdravlja Kuršumlije i moram da iskoristim ovu priliku da se zahvalim direktoru Doma zdravlja Uraniji Petrović, očevom izabranom lekaru Svetlani Mladenović i radiologu primarijusu dr Tomislavu Arsenijeviću. Oni su zaista uložili maksimalne napore da ga što pre podignu na noge. Znate, moj otac je u dubokoj starosti i da nije bilo njih da se toliko angažuju, ko zna šta bi bilo na kraju", pun je pozitivnih reči sin Bratislav.

I dok pričamo o Dragoslavu, on već silazi stepenicama porodične kuće, a korak lagan, bez ikakvih teškoća.

foto: B.R.

"Snajka me dobro pazi, sprema mi jaču hranu, evo oporavio sam se sasvim", priča Dragoslav koji ima odličan vid, sluh, a kada ga čovek vidi ne bi mu dao više od 75 godina.

"Dobro sam, bio sam i tada dobro i nisam imao tu veronu", siguran je dedica koji je raspoložen za priču sa novinarima.

On je zapravo najstariji pacijent od korone u Toplici, a da ne bismo sumnjali, njegov sin nam pokazuje ličnu kartu na kojoj lepo piše da je rođen 1927. godine. Bratislav kaže da je i on preležao koronu, ali da se za razliku od oca još oseća slabo.

"Znate, zdravlje ne može da se popravi sedenjem i ležanjem, već radom i šetnjom u prirodi. Zato sam pre dva dana kosio, a čeka nas još puno posla- potpuno prirodno, kao da korona i nije bolest koja je ovladala svetom", kaže starina.

I dok nas ispraća, sve do kraja izlaza iz dvorišta, sam bez biločije pomoći, kaže da ne puši, a pre nekoliko godina je prestao i da pije. Hroničnih bolesti nema, a pažnja koju mu poklanjaju ukućani možda je ono što ga je i zapravo spasilo ovog strahovitog virusa.

Pri pozdravljanju, već smo se ponudili da ga posetimo kada napuni stotku, a on se samo tajnovito nasmešio!

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track