PO 8.000 DINARA I KNJIGA: U Loznici nagrađeni đaci generacije
Foto: T.I.

ULAGANJE U OBRAZOVANJE

PO 8.000 DINARA I KNJIGA: U Loznici nagrađeni đaci generacije

Srbija -

LOZNICA – Đacima generacije, osnovcima i srednjoškolcima, danas su uručene prigodne nagrade, po osam hiljada dinara i knjiga. U sali gradske Skupštine nagrade im je uručio pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, koji je rekao da će grad uvek podržati planove učenika za njihovo usavršavanje jer "snaga jednog grada i države počiva na broju obrazovanih ljudi i kvalitetu njihovog znanja".

"Budite sigurni da ulaganje u obrazovanje jeste ulaganje u dobru budućnost koja će se sigurno isplatiti. Grad Loznica već 20 godina stipendira svoje najuspešnije učenike i studente koji su je promovisali ne samo kroz razna takmičenja u Srbiji nego i van njenih granica. U našem gradu realizuje se projekat 'Loznica najboljima' u okviru kojeg je formiran tim 'Za budućnost Loznice' sastavljen od stručnjaka iz niza oblasti, a njihov zadatak je da urade analizu kretanja našeg grada kroz srednjoročni plan u svim sferama društvenog života. Verujem da ćete i vi u bliskoj budućnosti biti deo tog tima", kazao je on đacima generacije.

Loznica od 2010. u gradskoj upravi u junu, na kraju školske godine, organizuje prijem za osnovce i srednjoškolce koji su osvajači neke od tri prve nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima i učenike generacije. Oni tada dobijaju jednokratne novčane nagrade, prvoplasirani 7.000, za drugo mesto 6.000, a za treće 5.000 dinara dok đak generacije dobija 8.000 dinara. Ove godine to zbog pandemije kovida-19 nije učinjeno u junu već poslednjeg dana školskog raspusta.

Inače, Loznica najboljim učenicima i studentima dodeljuje i Gradske nagrade, a za šta je, kao i godinu pre, i ove predviđeno 14,7 miliona dinara. Ove godine novac po pet, odnosno po deset hiljada dinara mesečno dobija 48 učenika i 94 studenta koji su ispunili tražene uslove.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track