SVE URAĐENO ZA BEZBEDAN POČETAK: Gradonačelnik Vranja čestitao đacima polazak u školu, svaki prvak dobio i novčanu pomoć
Foto: T.S.

1. septembar

SVE URAĐENO ZA BEZBEDAN POČETAK: Gradonačelnik Vranja čestitao đacima polazak u školu, svaki prvak dobio i novčanu pomoć

Srbija -

Rukovodstvo Grada Vranja održalo je sastanak sa direktorima škola kako bi se uverilo da je sve spremno za bezbedan povratak đaka u školske klupe. Obezbeđeno je preko 15.000 maski za 753 đaka prvaka sa teritorije Grada, za narednih mesec dana.

foto: T.S.

Svi đaci prvaci će i ove godine dobiti po pet hiljada dinara od Grada kao pomoć roditeljima, rekao je gradonačelnik Vranja.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković čestitao je svim đacima, posebno prvacima i njihovim roditeljima, polazak u školu i početak nove školske godine.

foto: T.S.

„Ovo je poseban dan za đake prvake i njihove roditelje, jer predstavlja novu fazu u njihovom odrastanju i sazrevanju. Školsku godinu počinjemo u vrlo specifičnim uslovima, zbog pandemije koronavirusa. Dobrodošlicu prvacima poželećemo, nažalost, izvan školskih učionica, ovde na otvorenom“, rekao je gradonačelnik.

foto: T.S.

On je rekao da je rukovodstvo Grada održalo sastanak sa direktorima škola kako bi se uverilo da je sve spremno za bezbedan povratak đaka u školske klupe. Prema njegovom rečima, obezbeđeno je preko 15.000 maski za 753 đaka prvaka sa teritorije Grada Vranja, za narednih mesec dana. Takođe, svi đaci prvaci će i ove godine dobiti po pet hiljada dinara od Grada kao pomoć roditeljima, koji već imaju dovoljno izdataka.

foto: T.S.

„Đacima želim da budu vredni i pažljivi. Slušajte svoje roditelje, učitelje, nastavnike, profesore, jer svi smo na istom zadatku. Želimo da izgradimo društvo zasnovano na znanju. Onoliko koliko znamo, toliko i vredimo. Srećan početak školske godine i budimo odgovorni“, istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

(Kurir.rs / T.S. / Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track