DECA SU PRIORITET GRADA VRŠCA: Gradonačelnica Dragana Mitrović uručila obrazovne poklone predškolcima
Foto: evrsac.rs

DECA SU PRIORITET GRADA VRŠCA: Gradonačelnica Dragana Mitrović uručila obrazovne poklone predškolcima

Srbija -

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, povodom polaska dece u vrtić, posetila je danas Predškolsku ustanovu „Čarolija“.

Tom prilikom, Gradonačelnica je uručila poklon za mališane predškolskog uzrasta, radne sveske iz razvoja govora, matematike i upoznavanja prirodne i društvene sredine, koje je ove školske godine obezbedio Grad Vršac, kao pomoć roditeljima čija deca polaze u predškolske grupe (ukupno njih 360 u samom gradu i 120 u naseljenim mestima), što predstavlja porast u odnosu na prošlu školsku godinu.

foto: evrsac.rs

Gradonačelnica se u razgovoru sa direktorkom PU „Čarolija“ Emilijom Dangubić uverila da je ustanova spremna za novu školsku godinu i da su preduzete sve mere zaštite. Grad Vršac je obezbedio zaštitne maske, vizire i dezinfekciona sredstva, dok je JKP „Drugi oktobar“ izvršio kompletnu dezinfekciju svih objekata predškolskih ustanova i odeljenja na teritoriji celog Grada Vršca.

  • Grad Vršac nastavlja sa podrškom vršačkim đacima i obrazovnim ustanovama, pa je, uz tradicionalne pakete, koji su juče podeljeni školama, ove godine prvi put obezbedio i radne sveske za decu predškolskog uzrasta. Deca su prioritet Grada vršca i zato ćemo na sve načine pomoći njihovovim roditeljima i nadamo se da će se u budućnosti nastaviti ovaj pozitivan trend i da svake godine upisujemo sve veći broj predškolaca i prvaka, istakla je gradonačelnica Dragana Mitrović.
foto: evrsac.rs

Direktorka PU „Čarolija“, Emilija Dangubić, zahvalila je lokalnoj samoupravi na velikoj podršci i stalnom njenom unapređenju. Sa Gradonačelnicom je u poseti bio i član novog saziva Gradskog veća, resorno zadužen za oblast obrazovanja, Miroslav Lepir.

Grad Vršac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track