LJUBITELJI BIOSKOPA NA OVO SU ČEKALI 6 MESECI: Ponovo radi bioskop u Loznici, a ovo su nova pravila za gledanje filmova
Foto: T. Ilić

kultura u doba korone

LJUBITELJI BIOSKOPA NA OVO SU ČEKALI 6 MESECI: Ponovo radi bioskop u Loznici, a ovo su nova pravila za gledanje filmova

Srbija -

Ljubitelji gledanja filmova u atmosferi bioskopskih sala konačno su dočekali da na velikom platnu ponovo mogu uživati u lepotama ''pokretnih slika''.

Bioskop lozničkog Centra za kulturu ''Vuk Karadžić'' posle šestomesečne pauze zbog pandemije kovida-19, salu u Vukovom domu kulture ponovo otvara 8. septembra, potvrđeno je iz ove ustanove.

U skladu sa vladajućom epidemiološkom situacijom posetioci će zauzimati svako drugo sedište, u svakom drugom redu, izuzev parova i porodica koje će moći da sede zajedno. Obaveza bioskopske publike je da nosi zaštitne maske i poštuju sve epidemiološke mere.

foto: T. Ilić

Animirani film ''Neverovatna priča o džinovskoj kruški'', sinhronizovan na srpski jezik, ''probija led'', i biće prikazivan u utorak i sredu od 18 sati, dok će istih dana od 20 sati publika moći da pogleda ''Greh'', reditelja Andreja Končalovskog, koji donosi priču o životu renesanskog vajara Mikelanđela Buonarotija.

Inače, loznički bioskop je među onima koji su prethodnih godina radili, a repertoar je bio takav da je Lozničanima omogućavao da sve svetske i domaće bioskopske hitove gledaju dok su još ''vrući''.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track