U KRALJEVU ODOBRENA SREDSTVA ZA REDOVNO FINANSIRANJE STRANAKA: Iz budžeta 2,83 miliona dinara
Foto: J.S.

odluka gradskog veća

U KRALJEVU ODOBRENA SREDSTVA ZA REDOVNO FINANSIRANJE STRANAKA: Iz budžeta 2,83 miliona dinara

Srbija -

Gradsko veće Kraljeva, na svojoj prvoj sednici održanoj u ponedeljak, donelo je Rešenje o utvrđivanju pojedinačnih resornih zaduženja članova Gradskog veća grada Kraljeva, kao i Rešenje o raspodeli sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u 2020. godini.

- Opredeljena su sredstva za redovno funkcionisanje onih političkih subjekata koji su učestvovali na izborima za Skupštinu grada 2020. godine i oni će, u skladu sa brojem mandata i brojem glasova koje su osvojili, dobiti sredstva iz budžeta grada Kraljeva za redovno funkcionisanje u ukupnom iznosu od 2.830.000 dinara, rečeno je na sednici.

Osim ovih sredstava biće obezbeđena i sredstva odbornicima u Skupštini grada Kraljeva za naknade šefovima, zamenicima šefova i tehničkim sekretarima odborničkih grupa.

Na prvoj sednici Gradskog veća donet je i Zaključak kojim se usvajaju izveštaji Zavoda za javno zdravlje Kraljevo o higijenskoj ispravnosti vode za piće u toku jula 2020. godine i o praćenju kvaliteta vazduha i evaluaciji rezultata merenja za jul 2020. godine, kao i Zaključak kojim se utvrđuje Predlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad „Apotekarskom ustanovom Kraljevo“.

Kraljevački većnici doneli su i Rešenje o izmeni i dopuni Rešenja o rasporedu korišćenja budžetskih sredstava osnovnog i srednjeg obrazovanja za tekuće i kapitalne transfere na nivou Republike za 2020. godinu, ali i Rešenje o obrazovanju Radnog tela za razmatranje predmeta po žalbama i zahtevima upućenih Gradskom veću.

(Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track