KRALJEVO: Obeležena godišnjica proboja Solunskog fronta
Foto: Kurir/ J. S.

zajednički državni praznik Republike Srbije i Republike Srpske

KRALJEVO: Obeležena godišnjica proboja Solunskog fronta

Srbija -

KRALJEVO - Polaganjem venaca na Spomenik srpskim ratnicima palim za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, obeležen je Dan proboja Solunskog fronta - 15. septembar.

Od ove godine 15. septembar obeležava se i kao zajednički državni praznik Republike Srbije i Republike Srpske, kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

foto: Kurir/ J. S.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je da se nada da će naredne godine ovaj dan Kraljevčani obeležavati sa više pripadnika Vojske, policije, dece iz osnovnih i srednjih škola, odnosno da će to biti period, kada ćemo mi, kao država i kao narod, izvojevati još jednu pobedu, ovog puta protiv korona virusa.

foto: Kurir/ J. S.

- Danas u promenjenim okolnostima obeležavamo ovaj datum. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ovaj dan se danas slavi i kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Srećan sam što, konačno, deca iz Srbije i deca iz Republike Srpske mogu da se sećaju besmrtnih heroja iz Prvog svetskog rata i što ćemo svi mi, Srbi, imati svoj praznik, dan kada ćemo se sećati na ljude koji su poginuli za slobodu naše Otadžbine, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kraljeva.

1 / 6 Foto: Kurir/ J. S.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track