KRALJEVAČKA FRIDA ODNELA POBEDU: Umetnica Jovana Bulatović pobednica nagradnog konkursa Kulturnog centra Ribnica
Foto: KC Ribnica

Godišnja izložba mladih likovnih stvaralaca

KRALJEVAČKA FRIDA ODNELA POBEDU: Umetnica Jovana Bulatović pobednica nagradnog konkursa Kulturnog centra Ribnica

Srbija -

- Na konkursu za Godišnju izložbu mladih likovnih stvaralaca sa teritorije Raškog okruga prvu nagradu osvojila je Jovana Bulatović za audio-vizuelni rad „Frida“ i sledeće godine imaće samostalnu izložbu u Kulturnom centru „Ribnica“ Kraljevo, saopštila je ova ustanova kulture.

foto: KC Ribnica

Kako se navodi u saopštenju, žiri koji su činili istoričar umetnosti Slobodan Jelić, slikar Marko Vučković i grafički dizajner Bojan Vuksanović pohvalio je i radove Lazara Balšića i Slavka Vuletića.

foto: KC Ribnica

- Video zapis Jovane Bulatović je kompleksan iz više nivoa i daje višeznačnost razmišljanja o rađanju života, egocentrizmu, načinu razmišljanja o umetnosti gde je osoba sama sebi inspirator, pa se tako i upoređuje sa drugim velikim umetnicima. Rad Lazara Balšića, kutija iz koje se čuje plač bebe, ima humanost i toplinu ljudskog rađanja. Vuletićeva skulptura je u maniru vila i vilenjaka i prikazuje slovensko božanstvo Moranu. Njegov način anatomije nas je jako privukao. Ima određene deformacije, ali one odgovaraju određenoj temi, rekao je Slobodan Jelić o radovima ovih mladih umetnika.

foto: KC Ribnica

Izložbu mladih likovnih stvaralaca Kraljevčani mogu da pogledaju na platou ispred Kulturnog centra u Ribnici, u sredu, 16. septembra, od 19 časova, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera.

Kurir.rs/J. S./Foto: KC „Ribnica“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track