PANČEVCI SE VOZE NOVIM AUTOBUSIMA: Nema više ni papirnih karata, sad se klikću digitalne! A evo kolika je cena
Foto: Youtube Printscreen

lepa vest iz pančeva

PANČEVCI SE VOZE NOVIM AUTOBUSIMA: Nema više ni papirnih karata, sad se klikću digitalne! A evo kolika je cena

Srbija -

PANČEVO - U okviru javno-privatnog partnerstva novi pančevački javni prevoznik usluge pruža samo novim autobusima, a uvedena je i digitalizacija poslovanja.

Pantransport ove usluge pruža od 15. juna kao preduzeće koje su formirali konzorcijum domaćih prevoznika i Grad Pančevo. Kako je saopšteno, za prva tri meseca kupljeno je 60 novih autobusa, sa najvećim mogućim stepenom ekološke zaštite.

Nivo emisije štetnih gasova odgovara standardu Euro 6 kako kod gasnih vozila, odnosno vozila na komprimovani prirodni gas, tako i kod dizel vozila. Putnici su dobili mnogo pre svega pouzdan prevoz u čistim vozilima, a po nepromenjenim cenama.

Direktor Radomir Vidojević izjavio je da se ranije ranije moglo samo sanjati da postoji operater odnosno pružaoca usluga prevoza koji ima 100 posto novi vozni park. "Građani će imati i više nego pouzdan prevoz, nova vozila koja će leti biti rashlađena, a zimi zagrejana. Tarifnu politiku propisuje Grad Pančevo. Ipak, u tom pogledu se ništa nije promenilo. Cene su ostale iste. Smatramo da u ovom trenutku nije potrebno povećavati ih", izjavio je on. Dodao je da se i sa tim cenama može pružiti kvalitetna usluga.

Ova firma puno je uradila i na polju digitalizacije poslovanja jer je novi sistem izdavanja elektronskih mesečnih karata uveden je već 25. jula, a uređaji za prodaju karata nalaze se kod vozača ili konduktera, dok se putnici moraju validirati pri ulasku i izlasku. Od 1. septembra važi zimski red vožnje na svim linijama gradskog, prigradskog i međumesnog saobraćaja, a na glavnoj magistralnoj liniji prema Beogradu od 24. avgusta autobusi saobraćaju maksimalnim kapacitetom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track