POTREBNO JE I DALJE POŠTOVATI MERE: Još 1 pozitivan u Mačvanskom okrugu
Foto: Kurir/T.Ilić

Poboljšana epidemiološka situacija

POTREBNO JE I DALJE POŠTOVATI MERE: Još 1 pozitivan u Mačvanskom okrugu

Srbija -

ŠABAC - U Mačvanskom okrugu registrovan je još jedan pozitivan uzorak tokom jučerašnjeg dana u Šapcu, saopštio je šabački Zavod za javno zdravlje, dok je broj aktivno obolelih u okrugu 42, gotovo upola manji nego u ponedeljak kada ih je bilo osamdeset.

Zavod se oglasio saopštenjem za javnost u kome navodi da je u dosadašnjoj borbi protigv kovida-19 potvrđeno više od tri hiljade pozitivnih, kao i skoro 20.000 urađenih PCR testova i da je u jednom momentu u COVID bolnici Šabac bilo više od 300 hospitalizovanih pacijenata. Odgovorno ponašanje, bilo je i jeste, naš najveći adut u borbi protiv ove nepredvidljive bolesti, a pod tim podrazumevamo držanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski i adekvatnu higijenu ruku, stoji u saopštenju.

- Poboljšanje i stabilizacija epidemiološke situacije ne znači da građani ne treba da poštuju preporučene preventivne mere jer u suprotnom može se očekivati ponovni skok broja pozitivnih i obolelih žitelja Mačvanskog okruga, pa i onih sa najtežim kliničkim slikama. Apelujemo na nadležne organe, kao i na nadležne Štabove za vanredne situacije, da u skladu sa svojim ovlašćenjima vrše nadzor nad poštovanjem preventivnih mera, kao i sankcionisanje svih onih koji te mere krše – ističe se u saopštenju žiteljima Mačvanskog okruga koje potpisuje dr Branko M. Vujković, v.d. direktora ove ustanove.

foto: Kurir/T.Ilić

Što se tiče Loznice ona je od 3. septembra imala samo dva pozitivna. U Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin'' juče je bilo 47 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, 18 prvih pregleda, otkrivena je jedna upala pluća i infektologu upućene tri osobe. U Opštoj bolnici Loznica nije bilo novih hospitalizacija i trenutno je šest pacijenata na lečenju od kovid infekcije. Prema rečima Dragane Mitrović, portparola lozničke bolnice, u ovoj ustanovi su od početka pandemije 43 zdravstvena radnika bila pozitivna na kovid 19, deset lekara i 33 medicinska tehničara.

foto: Kurir/T.Ilić

- Niko od njih nije bio hospitalizovan i svi su bili u kućnim izolacijama. Više od mesec dana, tačnije od 8. avgusta nismo imali slučaj PCR pozitivnog zdravstvenog radnika na koronavirus. Trenutno nijedan zdravstveni radnik nije oboleo od kovida – rekla je ona za Kurir.

Kurir / T.Ilić Foto: T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track