KRALJEVAČKA TOPLANA SPREMNA ZA GREJNU SEZONU: Remontni radovi su u završnoj fazi
Foto: J.S.

obezbeđeno dovoljno energenata

KRALJEVAČKA TOPLANA SPREMNA ZA GREJNU SEZONU: Remontni radovi su u završnoj fazi

Srbija -

Kraljevačka "Toplana" trenutno obavlja neophodne remonte, a obezbedila je dovoljno energenata za nesmetan početak grejne sezone, koja bi u ovom gradu trebalo da počne 15. oktobra.

Da li će radijatori u gradu na Ibru postati topli pre ili posle ovog datuma, zavisiće od vremenskih prilika, dok će cena grejanja ostati na prošlogodišnjem nivou.

- Remontni radovi su u završnoj fazi, a najvažnije je da su potpisani ugovori sa dobavljačima - "Srbijagasom" za gas i sa "Nis-om" za mazut. Od investicionih radova u završnoj fazi je i rekonstrukcija krova na kotlarnici centralne gradske toplane, a posle toga na novi krov biće montirane fotonaponske ćelije za proizvodnju električne energije ukupne snage 50 kilovata, kažu u Javnom energetskom preduzeću "Toplana" u Kraljevu.

Građani Kraljeva za grejanje plaćaju 92 dinara po metru grejne površine svih 12 meseci, dok grejanje poslovnog prostora vlasnici i zakupci plaćaju šest meseci 230 dinara po kvadratu. Cene su bez uračunatog PDV-a, a korigovane su početkom 2019. godine.

Kraljevačka "Topana", inače, zagreva 7.000 stanova i 90.000 metara kvadratnih poslovnog prostora.

Godišnje proizvede 72.530 megavat - časa toplotne energije, a distribuciju toplote vrši preko toplovodne mreže ukupne dužine 26,2 kilometara.

(Kurir.rs J.S. / Foto: J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track