U VALJEVU NEPOVOLJNA SITUACIJA: Duplo povećan broj pregleda u kovid ambulantama
Foto: S.S.

U VALJEVU NEPOVOLJNA SITUACIJA: Duplo povećan broj pregleda u kovid ambulantama

Srbija -

Štab za vanredne situacije Grada Valjeva ukazao je da je u tom gradu nepovoljna epidemiološka situacija s obzirom da je duplo povećan broj pregleda u kovid ambulantama, povećan broj osoba koje su u kućnoj izolaciji i osoba koje se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Prema izveštaju objavljenom na sajtu Grada, 28. septembra nije bilo zabeleženih novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a broj novoobolelih je veći za pet zbog naknadnog prijavljivanja obolelih koji su se našli u drugim gradovima.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledane su 74 osobe sa respiratornim infekcijama, a uzeto je 32 brisa.

U Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo pregledano je osam suspektnih slučajeva, a jedna osoba je primljena u bolnicu.

Na hospitalizaciji u Opštoj bolnici Valjevo je jedna osoba pozitivna na virus korona.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1.189, od čega je u drugom piku epidemije od 17. juna do danas laboratorijski potvrđeno 994 obolelih osoba, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti ispod 50 godina.

U kućnim uslovima se leči 16 osoba.

Juče je uzeto 57 uzoraka za testiranje, a od početka meseca septembra uzeto je 1.165 briseva.

Broj umrlih od svih uzroka od početka epidemije je 31, dok je u drugom piku epidemije umrlo 12 osoba.

Broj umrlih od svih uzroka je povećan za dva zbog naknadnog prijavljivanja umrlih u zdravstvenim ustanovama van Valjeva.

Broj zaraženih radnika u zdravstvenim ustanovama od početka epidemije je 93, od čega u prvom piku 49, od kojih je jedna osoba preminula.

U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga - Osečini, Ubu, Lajkovcu, Mionici, Ljigu, nije bilo laboratorijski potvrđenih novoobolelih.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track