NOVE MERE: Evo dokle mogu da rade ugostiteljski objekti u Kruševcu
Foto: Ž.M.

ODLUKA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

NOVE MERE: Evo dokle mogu da rade ugostiteljski objekti u Kruševcu

Srbija -

Štab za vanredne situacije grada Kruševca doneo je nove odluke u skladu sa epidemiološkom situacijom i predstojećim vremenskim uslovima, a prva među njima se odnosi na ograničenje rada trgovačkih i ugostiteljskih objekata zatvorenog prostora.

Kako je objavljeno na sajtu Grada Kruševca, ograničenje rada će se odnosti i na tržne centre, markete, kafiće, barove, restorane, hotele, hotelske restorane, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i ostale zatvorene objekte.

Radno vreme u zatvorenim objektima je do 23 sata, dok će rad u otvorenim prostorima - baštama, biti ograničen do 1 sat posle ponoći, uz, kako se navodi, strogo poštovanje svih epidemioloških i sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Srbije.

''Nalaže se i striktno poštovanje epidemioloških mera u javnom prevozu, zatvorenom prostoru, javnim, kulturnim zdravstvenim, socijalnim i školskim ustanovama, koje propisuju nadležni organi, a uz nadzor nadležnih inspekcijskih organa'', navodi se u odlukama štaba za vanredne situacije Kruševca, koje potpisuje graodnačelnica Jasmina Palurović.

Mere podrazumevaju i nastavak pojačanog inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije i Komunalne milicije u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac.

Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada.

Od početka epidemije kovid-19 potrvđen je kod 1.493 osobe u Rasinskom okrugu, izlečeno je 1.415, a prema zvaničnim podacima, preminula su 53 pacijenta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track