KOD KRALJEVA POČELA IZGRADNJA HRAMA POSVEĆENOG SRETENJU GOSPODNJEM: Meštani do njega pešačili sat vremena, onda usledilo slavlje
Foto: Grad Kraljevo

Sredstva su prikupljena od dobrovoljnih priloga

KOD KRALJEVA POČELA IZGRADNJA HRAMA POSVEĆENOG SRETENJU GOSPODNJEM: Meštani do njega pešačili sat vremena, onda usledilo slavlje

Srbija -

U varošici Ušće, udaljenoj pedesetak kilometara od Kraljeva, počela je izgradnja pravoslavnog crkvenog hrama posvećenog Sretenju Gospodnjem, a temelj budućeg hrama u centru Ušća osveštao je Njegovo preosveštenstvo episkop žički Justin.

Predsednik Crkveno - građevinskog odbora za izgradnju crkve Sretenja Gospodnjeg u Ušću Dejan Aleksić istakao je neophodnost izgradnje crkve jer se u Ušću, kako je rekao, mladi venčavaju, rađaju se i krštavaju deca.

- Kada me, gde god da odem, pitaju odakle dolaziš, kažem da dolazim iz malog mesta sa velikim srcem i dobrim ljudima. Ti dobri ljudi žele da Ušće napreduje i da ovaj hram za kratko vreme bude završen. Sredstva su prikupljena od dobrovoljnih priloga, pretežno Ušćana i onih koji su u inostranstvu. Naš sveštenik Milovan Krupniković se mnogo zalagao i trudio da pokrenemo ovu energiju i da se u Ušću što pre ovaj hram završi, napomenuo je Aleksić.

1 / 5 Foto: Grad Kraljevo

On je uputio poziv svim ljudima dobre volje da pomognu koliko mogu da bi hram što pre bio završen, dodajući da će on biti potvrda vere, ljubavi i mira.

- Svi koji podižu ovaj hram ne podižu ga u svoje ime i u svoju slavu, već u ime i u slavu Boga Živoga. Meštani, od kojih su neki do stare, male crkve u varošici, morali da pešače i gotovo čitav čas, raduju se izgradnji Božjeg doma u centru, koji će biti ponos i Ušća i Ušćana.

Osvećenju temelja crkve u Ušću, osim brojnih gostiju i meštana, prisustvovali su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, iguman manastira Studenica Tihon, sveštenstvo i monaštvo Eparhije žičke, a u umetničkom delu programa nastupili su članovi Kulturno - umetničkog društva „Studenica“.

J. S.

FOTO: Grad Kraljevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track