ISPOVEST MLADIĆA KOJI JE SPASAO 20 PUTNIKA U AUTOBUSU: Vozaču je pozlilo, preskočio sam ga, stisnuo kočnicu i zaustavio vozilo
Foto: Profimedia

heroj dana

ISPOVEST MLADIĆA KOJI JE SPASAO 20 PUTNIKA U AUTOBUSU: Vozaču je pozlilo, preskočio sam ga, stisnuo kočnicu i zaustavio vozilo

Srbija -

Petar Milićević (19) iz Kuršumlije, koji inače ne voli da se slika, postao je poznat u svom kraju po herojskom podvigu kada je spasao 20 putnika u autobusu.

Naime, on se u nedelju našao u autobusu u kom je bilo 20 putnika, među kojima je bilo 15 dece, kada je vozaču pozlilo i izgubio je kontrolu nad vozilom.

Ovaj madić, koji je na stažu kao medicinski tehničar u Domu zdravlja u Kuršumliji, bio je na turističkom putovanju za vikend, koje je organizovao zdravstveni sindikat.

Kada su se vraćali, na putu od Čačka ka Kraljevu, vozaču S. V. (52) pozlilo je, a kombi koji je već ušao u suprotnu traku, zaustavio je Petar i spasao sve putnike.

-Mislim da mu od početka nije bilo dobro, dva dana se žalio da ništa nije jeo, da mu je loše i samo je kašljao. Negde iza Čačka stali smo na pumpu da se odmorimo i primetio sam da je bled. Pitao sam ga kako je i rekao je da je loše. Popio je čaj i na kraju smo krenuli. Sedeo sam na suvozačevo sedište, jer je koleginicinom sinu bilo loše od vožnje i primetio sam da je vozač počeo da se znoji - priča nam šta se događalo heroj iz Kuršumlije.

Kako dodaje, vozač nije reagovao kada je kombi počeo da prelazi u suprotnu traku, iako je Petar počeo da viče i upozorava ga.

- Odjednom je potpuno klonuo, a noga mu je bila na papučici za gas. Pojurili smo. Tada sam nogom bukvalno preskočio preko njega, pritisnuo kočnicu i ispravio volan. Nekako smo uspeli da se zaustavimo, preko bankine na putu - opisuje naš sagovornik.

foto: Profimedia

U međuvremenu je došla ekipa Hitne službe i vozača su odvezli u bolnicu, a putnici su sačekali na putu da dođe druga osoba koja će ih vratiti kući.

- Stvarno je bilo neodgovorno što je uporno pokušavao da vozi, iako mu je bilo loše. Na sreću, sve se dobro završilo, ali šta da je neko dete sedelo gde i ja i da niko nije mogao da priskoči i zaustavi kombi - pita se mladić.

On je ljut i na dve policijske patrole koje su prolazile dok su oni čekali pomoć.

- Samo su zastali, pogledali i nisu ni prilazili da vide zašto nasred puta stoji kombi pun dece - kaže Petar.

O njegovom podvigu priča čitava Kuršumlija. Petar, skroman, nikako nije želeo da se slika za novine, ali kaže da je uradio ono što je mogao i čega se setio u tom trenutku.

-I ne mora da se slika, mi znamo ko je. On je zaista heroj u očima svih nas, jer je kombi bio pun dece, a on je pokazao prisebnost i hrabrost, kakvu i treba da ima svaki medicinski radnik- prokomentarisala je lekarka koja radi s mladim herojem Petrom.

(Kurir.rs/B.R./ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track