ZA 5 DANA, DATO 2.500 VAKCINA: Lozničani se u velikom broju vakcinisali protiv sezonskog gripa
Foto: T. Ilić

STIGLO IM 4.370 DOZA CEPIVA

ZA 5 DANA, DATO 2.500 VAKCINA: Lozničani se u velikom broju vakcinisali protiv sezonskog gripa

Srbija -

LOZNICA – Lozničani su ozbiljno shvatili potrebu da se zaštite od sezonskog gripa koji bi ove godine mogao da se "udruži" sa korona virusom. Prema podacima iz Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" od početka vakcinacije, 1. oktobra, do danas dato je oko 2.500 vakcina, odnosno više od polovine raspoloživih, a interesovanje je i dalje veliko.

Lozničani najčešće dolaze u Preventivni centar u Domu zdravlja iz kojeg apeluju da se građani vakcinišu u lokalnim ambulantama, u svom mestu stanovanja.

U Loznicu je stiglo 4.370 doza cepiva koje su za sve građane besplatne, a vakcinacija je moguća, osim u Preventivnom centru, i u Medicini rada na Gradilištu, u zdravstvenim stanicama u Banji Koviljači i Lešnici, kao i svih 14 zdravstvenih ambulanti na području Loznice koje su dobile od 60 do 240 doza.

U Domu zdravlja kažu da građani sa sela po navici dolaze u Loznicu, ali za tim nema potrebe jer vakcinu mogu dobiti u lokalnoj ambulanti što im je mnogo lakše jer ne moraju da putuju do grada, a izbegavaju čekanje i gužve.

Zbog toga su određene količine i raspoređene van Loznice kako bi se vakcinisanje olakšalo starijim i osobama sa hroničnim bolestima kao i onima koji boluju od udruženih oboljenja.

Inače, u Preventivnom centru rade u dve smene, i tu se, kao i na svim ostalim mestima poštuju sve mere preduzete zbog epidemiološke situacije, s tim da pre podne ima više vakcinisanja mada se i u drugoj smeni dnevno vakciniše i do 100 građana.

U Loznici je prošle godine vakcinacija počela 15. oktobra, a za nepunih mesec dana potrošeno je svih 3.630 doza vakcina protiv sezonskog gripa, koliko je stiglo u prvi mah.

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track