REKA PROGUTALA SVE

POTOPLJEN CEO GRAD! U Vojvodini pod BUJICOM NESTALA čak i tvrđava! (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Bački Monoštor jedinstveno je selo u Srbiji . Na samo nekoliko desetina kilometara ovde složno žive Srbi, Mađari, Hrvati, Romi.. .

Iako bi svi očekivali da u ovakvo mešovitoj sredini vlada jedna opšta nesloga, meštani imaju samo jedan cilj - a to je da im život bude što lepši i što bolji.

U Bačkom Monoštoru zanati gotovo cvetaju. Ni deca se ne libe da se prihvate rada, kako kažu, a ono što je posebno interesantno jesu legende koje i danas žive o ovom mestu.

Selo na sedam Dunava, kako ga meštani od milošte zovu, jedno je od najinteresantnijih mesta u Srbiji, a legenda o potopljenom gradu, koji je nekada bio na mestu ovog sela i dalje živi.

Kao svojevrsni podsetnik na srednjevekovni grad i tvrđava Bodrog, koji su se nekada nalazili na prostoru Bačkog Monoštora meštani su podigli etno-kuću Mali Bodrog.

- Svojevremeno je taj grad bio i središte bačke županije i bio je zaista značajno središte, kasnije je on nestao, prema istoričarima, pošto se nalazio na samoj obali reke Dunav, koja je imala drugačiji tok nego danas, sama reka je, najverovantije je sama reka isprala grad i on našao na njenom dnu. Mi volimo da kažemo da je to naša Bačka Atlantida - objašnjavaju meštani.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track