MILORAD I LJUBOMIR NISU HTELI DA ODUSTANU! U SE I U SVOJE KLJUSE: Meštani Miločaja sami renovirali seosku ambulantu! (FOTO)
Foto: Dom zdravlja „Kraljevo“

Akciju pokrenuli meštani

MILORAD I LJUBOMIR NISU HTELI DA ODUSTANU! U SE I U SVOJE KLJUSE: Meštani Miločaja sami renovirali seosku ambulantu! (FOTO)

Srbija -

Oduševljene - dr Slađana Vukomanović, koja zajedno sa sestrom Micom Belovođanin brine o zdravlju Miločajaca, kao i Svetlana Vodoplav koja se stara o održavanju higijene celokupnog prostora

KRALJEVO - U dogovoru sa upravom Doma zdravlja „Kraljevo“, iz sopstvenih finansijskih sredstava, meštani sela Miločaj kod Kraljeva sami su renovirali seosku ambulantu.

foto: Dom zdravlja „Kraljevo“

Akciju su pokrenuli meštani Milorad Jovanović i Ljubomir Nedeljković, prikupljanje novca počelo je u decembru 2019. godine, ali je prekinuto zbog pandemije virusa korona u martu ove godine, nakon čega je akcija nastavljena.

foto: Dom zdravlja „Kraljevo“

- Obezbedili su 5 PVC prozora i aluminijumska vrata, 2 klima uređaja, 4 trakaste zavese, ogledalo za lekarsku ordinaciju, okrečili fasadu ambulante, napravili prilaz za invalide, betonirali prilaz ka ambulanti, okrečili prostor od oko 100 kvadrata unutar ambulante, renovirali toalet za osoblje, lakirali celokupnu lamperiju i sva vrata, kaže dr Slađana Vukomanović, koja zajedno sa sestrom Micom Belovođanin brine o zdravlju Miločajaca, dok se Svetlana Vodoplav stara o održavanju higijene celokupnog prostora.

foto: Dom zdravlja „Kraljevo“

Prema njenim rečima, meštani su kupili i indukcionu ploču, tenzimetar, stetoskop i elektronsku vagu, mobilni EKG aparat, inhalator, pulsni oksimetar, i uradili video nadzor i neonske lampe u hodniku i u zajedničkoj prostoriji.

foto: Dom zdravlja „Kraljevo“

- Vrednost svih radova je oko milion dinara, ali je možda najveća vrednost u potezu meštana, u ljudskosti, humanosti i njihovoj brizi za nas koji ovde radimo, dodaje dr Slađana Vukomanović.

Ambulanta u Miločaju jedna je od 27 isturenih ambulanti na teritoriji grada Kraljeva, a gest meštana Miločaja vredan je pažnje. Zbog njih, zbog generacija koje dolaze i kao primer drugima.

(Kurir.rs / J. S. / Foto: Dom zdravlja „Kraljevo“)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track