JOŠ 7 KUĆA SPREMNO ZA USELJENJE: Radost u Obiliću i Gračanici, Đorđevići mogu da planiraju i proširenje porodice
Foto: Aleksandar Jovanović

za sigurniju budućnost

JOŠ 7 KUĆA SPREMNO ZA USELJENJE: Radost u Obiliću i Gračanici, Đorđevići mogu da planiraju i proširenje porodice

Srbija -

PRIŠTINA - U opštinama Obilić i Gračanica, za useljenje interno raseljenih i povratničkih porodica, spremno je još sedam kuća, saopšteno je danas iz Ministarstva za zajednice i povratak.

U opštini Obilić kuće će naseliti dve porodice, dok u Gračanici pet porodica dobija novi dom. Članovi porodica koje će se useliti u svoje nove domove ističu da nove kuće za njih znače sigurnost i uverenje da je bolje vreme pred njima.

Kako dodaju, sve što je pre mnogo vremena obećano konačno je i ostvareno. Bračnom paru Đorđević sa malim detetom pružena je šansa da po povratku na Kosovo i Metohiju izgradi sigurniju budućnost, a sa zahvalnošću ističu i da sada mogu da planiraju i proširenje svoje porodice.

Neke od porodica koje će se sada useliti u nove kuće godinama unazad su živele u starim i oronulim kućama, sa više članova u samo jednoj prostoriji. Zahvalnost nije izostala i od ostalih porodica kojima su kuće sagrađene, koji napominju da Ministarstvo za zajednice i povratak i ministar Dalibor Jevtić lično dosta pomažu raseljenima i trude se da obezbede pristojne uslove za život.

foto: Dado Đilas

Porodice kojima su izgrađene kuće će dobiti i podsticajna sredstva u cilju samozapošljavanja i ostvarivanja sopstvenih prihoda za život.

"Svaka uspešno završena priča je dopunski motiv za mene lično i za instituciju koju vodim da se snažnije borimo da ovako zadovoljnih porodica bude što više. Na tom zadatku imamo ogromnu podršku Kancelarije Evropske unije na Kosovu i na tome sam im veoma zahvalan. Porodicama za čije je kuće izvršen tehnički prijem, želim svu sreću u novim domovima", kazao je Jevtić.

Današnjem tehničkom prijemu kuća, pored zvaničnika Ministarstva za zajednice i povratak, prisustvovali su i zvaničnici opštinskih vlasti i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja je partner u realizaciji pete faze projekta "Povratak i reintegracija na Kosovu" u sklopu kojeg su pomenute kuće izgrađene.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track