POVEĆANE NAKNADE U SKUPŠTINI GRADA LOZNICE: Odbornicima po 7.500 hiljada dinara umesto dosadašnjih 5.000
Foto: T.Ilić

IZGLASALI

POVEĆANE NAKNADE U SKUPŠTINI GRADA LOZNICE: Odbornicima po 7.500 hiljada dinara umesto dosadašnjih 5.000

Srbija -

LOZNICA – Odbornici Skupštine grada izglasali su danas odluku da umesto dosadašnjih pet od sada primaju sedam i po hiljada po danu rada, a da članovi radnih tela umesto hiljadu imaju po hiljadu i po dinara. Prethodno je ovaj predlog usvojilo Gradsko veće, a ova izmena naknada stupa na snagu odmah.

Obrazlažući ovaj predlog načelnik gradske uprave Vladimir Radojčić podsetio je da naknade nisu menjane od februara 2011. godine i "nisu nikakva plata" već je reč o naknadi troškova koje ima odbornika za dolazak i odlazak sa sednica i slično.

"Ovo je naknada troškova koje ima odbornik koji kao predstavnik naroda obilazi teren, razgovara sa građanima pa ima dodatne troškove za gorivo i slično. Ni ova, uvećana naknada ne pokriva sve troškove savesnog i odgovornog odbornika. Analizirali smo podatke za rad odbornika u našem susedstvu, u Osečini je naknada za rad odbornika 3.000, a u Valjevu 10.000 dinara po sednici i našli neku srednju vrednost. Ekonomska situacija u Loznici je takva da ovo skromno uvećanje naknade za rad odbornika i članova skupštinskih radnih tela ne opterećuje gradski budžet u značajnijoj meri", kazao je on.

foto: T.Ilić

Tako će ubuduće za jednu sednicu 59 odbornika ukupno dobiti 442.000 dinara, odnosno sednica će po toj osnovi "koštati" 147.000 više nego do sada. Šest opozicionih odbornika, četiri iz GG "Smelo" i dva iz redova SRS, su uoči sednice predložili da ovaj predlog bude povučen sa dnevnog reda jer smatraju da su dosadašnje naknade "sasvim pravične i dovoljne za elementarne troškove koje odbornik ima radi obavljanja svoje dužnosti". Ova tačka izazvala je dužu diskusiju i varnice među odbornicima sa suprostavljenim stavovima o povećanju naknade. Odbornik Dragan Pajić iz GG "Smelo", kazao je i da se šest opozicionih odbornika slaže da se svima povećaju naknade osim njima i da se zbog toga ‘’neće žaliti’’ i da neće glasati za povećanje naknada.

Na kraju su sa šest glasova protiv i 43 za odbornici izglasali povećanje svojih i naknada članova skupštinskih radnih tela. Inače, u lozničkom parlamentu od 59 odborničkih mesta SNS ima 43, SPS pet, GG "Smelo" četiri, "Dr Zoran Nikolić -Bolja Srbija" tri, a Zavetnici i SRS po dva odbornika.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track