ONI BRINU O SVOM VRANJU:  Motiviše ih ljubav prema gradu, a finansiraju se iz svog džepa! Evo šta su sve dosad uradili
Foto: T.S.

Borino i evropsko Vranje

ONI BRINU O SVOM VRANJU: Motiviše ih ljubav prema gradu, a finansiraju se iz svog džepa! Evo šta su sve dosad uradili

Srbija -

VRANJE - Oni su blistav primer entuzijasta bez ograničenja, a njihovo udruženje nosi naziv "Borino i evropsko Vranje".Tradicionalno, ali i evropski kako već i dolikuje vremenu u kome živimo. Brinu o svom Vranju, želeći da ovaj grad postane bolje mesto za život. Motiviše ih ljubav prema Vranju, a finansiraju se sami iz svog džepa. Iza njih su brojne akcije na uređenju i čišćenju sportskih terena i izleštiša. Njihovo opredeljenje je i humanost, pomažu onima kojma je pomoć potrebna.

Udruženje građana "Borino i evropsko Vranje"osim aktivnostima na terenu, bavi se edukacijom i projektima koji kako kažu njegovi članovi podižu njihov grad na viši nivo.

"Radili smo i ekološke i humanitarne akcije i trudimo se da poboljšamo naš grad u svakoj oblasti. Iza nas su akcije poput uređenja sportskog terena, čišćenja Borinog brda, čišćenja izletišta Ćoška, dobrovoljnog davanja krvi, zatim razne humanitarne akcije (pomaganje najugroženijim porodicama na području našeg grada i okoline, pomoć deci ometenoj u razvoju - Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Vranje, pomoć bolesnom detetu iz našeg grada u prikupljanju novca za lečenje", navode iz udruženja.

U svojim aktivnostima na zastaju. Naredna akcija im je postavljanje malih uličnih biblioteka ("street library"), na 5 lokacija u gradu, a već u novembru akcija ozelenjavanja Vranja.

"Tokom sledeće godine imamo u planu i veće projekte među kojima su edukacija omladine o očuvanju prirodne sredine i ponašanju u saobraćaju, projekat sportskog terena, projekat dečijeg igrališta, projekat azila za pse i projekat groblja za kućne ljubimce- projekat pogona za reciklažu, čiscenje korita gradske reke,uređenje gradskih znamenitosti i još mnogo toga, najavljuju iz udruženja "Borino i evropsko Vranje" koje broji tridesetak članova starosti od 20 do 42 godine. Iz udruženja ističu da svakodnevno imaju prijavu novih članova.

Kurir/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track