NOVA ZABAVA ZA TURISTE NA OBALI JEZERA PALIĆ: Gradi se Avantura park vredan 12 miliona dinara (FOTO)
Foto: N. H.

konkurs Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

NOVA ZABAVA ZA TURISTE NA OBALI JEZERA PALIĆ: Gradi se Avantura park vredan 12 miliona dinara (FOTO)

Srbija -

SUBOTICA - Na Paliću se gradi sve više objekata za turiste, pa pored Akva parka, koji će biti završen do marta nareden godine, a z koji je obezbeđeno oko 10 miliona evra, prethodne sedmice, počeli su radovi na izgradnji „Avantura parka”, za koji su sredstva u iznosu od 12 miliona dinara, obezbeđena putem konkursa Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na tom prostoru, na istočnoj obali jezera Palić, bila je samo peščana plaža, na kojoj su letos boravili i odrasli i deca, pa i dosta turista, jer je tu najlakši prilaz ka vodi, pa je kupalište na tom delu obale bilo najposećenije tokom jula i avgusta.

Ove sedmice postavljeni su već stubovi u gradnji „Avantura parka”, a tokom narednih mesec i po dana, biće sklopljeni i drugi elementi objekta namenjenog sportskom i rekreativnom turizmu.

-Turizam na tom delu Palića će oživeti, izgardnjom „Avantura parka”,.jer je objekat namenjen i deci i odraslima, omogućiće sportsko-rekreativni turizam i zabavne sadržaje, penjanje na visinu do pet metara, jer je tu predviđeno postavljanje borovih stubova, koji će biti uklopljeni u prirodni ambijent peščane plaže na tom delu palićke obale –kaže Ljubica Bertović, iz preduzeća Park-Palić.

foto: N. H.

Ona objašnjava, da je prema prostornim planovima, taj deo obale predviđen ranije za sportske i rekreativne sadržaje, a tu se već nalaze novi tereni Parka za fizičku kulturu.

-Ti su tereni rekonstruisani pre dve godine i veoma su posećeni, kao i peščana plaža, pa verujemo da će gradnja „Avantura parka” biti omiljeno mesto posetilaca turizma.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track