RASIM U AKCIJI: Ministar otvorio Avantura park na Jastrepcu! Ova planina može da postane top destinacija (FOTO)
Foto: Ministarstvo turizma

ministarstvo turizma

RASIM U AKCIJI: Ministar otvorio Avantura park na Jastrepcu! Ova planina može da postane top destinacija (FOTO)

Srbija -

JASTREBAC - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas Avantura park na planini Jastrebac u čiju je izgradnju uloženo 37 miliona dinara.

Ministarstvo je projekat finansiralo sa 25 miliona dinara, a Grad Kruševac je uložio 12 miliona dinara. Ministar je otvaranje parka početak projekta čiji je cilj da se oživi turizam na planini Jastrebac i čitavom regionu.

foto: Ministarstvo turizma

''Neće to biti nimalo lako ni jednostavno posle decenija potpune devastacije, rekao je ministar. Niko nema iluzije, kaže Ljajić, da Jastrebac može da postane top destinacija, ali je, kako je objasnio, ideja da se ovoj planini, u prvoj fazi, vrati epitet izletničke destinacije koji je nekada imala.

Ministar je rekao da treba iskoristiti blizinu vodećih top destinacija, kao što su Kopaonik, Vrnjačka banja, Niš i Sokobanja kojima Jastrebac, ističe Ljajić, može da upotpuni sadržaj i poveća vanpansionsku potrošnju za turiste koji obilaze ovaj region.

Velika prednost Kruševca i Jastrepca će, prema njegovim rečima, biti izgradnja Moravskog koridora koji će spajati istok i zapad Srbije, odnosno Koridore 10 i 11.

Ljajić je ukazao da se od 1. jula otvara novih 12 linija sa aerodroma u Nišu, kao i da će krajem juna početi sa radom za civilni saobraćaj i aerodrom Lađevci kod Kraljeva.

Dodao je da je u cilju povećanja broja gostiju potrebno povezati Jastrebac i sa Ribarskom banjom i sa Kruševcem, ali i da je potrebno povećati smeštajne kapacitete.

''Boravak turista nam se smanjuje u Ribarskoj banji, zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta i nedostatka sadržaja. Mi taj sadržaj moramo da obogatimo u narednom periodu. Ovo je korak u tom pravcu i verujem da ćemo zajedno sa gradom Kruševcem uspeti da svake godine dodatno osnažimo ponudu i turističku infrastrukturu i da će taj rezultat biti merljiv“, naveo je Lajijć.

Govoreći o vaučerima, ministar je rekao da je ove godine za nepuna četiri meseca podeljeno svih 120.000 vaučera, tako da je akcija prekinuta ranije iako je formalno trebalo da traje do oktobra.

''Nažalost, ove godine nismo mogli više od 120.000 da obezbedimo, toliko je bilo sredstava u budžetu. Za narednu godinu moramo izdvojiti više sredstava kako bi svi koji žele da koriste vaučere i borave u našim turističkim centrima mogli to da iskoriste'', rekao je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Twitter printscreen/Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track