HUMANOST POLOŽILA ISPIT: U rekordnom roku skupljen novac za teško bolesnu Aminu iz Prijepolja
Foto: RINA

BOLUJE OD TEŠKE I RETKE BOLESTI

HUMANOST POLOŽILA ISPIT: U rekordnom roku skupljen novac za teško bolesnu Aminu iz Prijepolja

Srbija -

Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljen je novac za kupovinu aparata za disanje dvanaestogodišnjoj Amini Mulaganović iz Prijepolja, koja boluje od teške i retke bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Amina i njena porodica se zahvaljuju svim dobrim ljudima, prijateljima, familiji i organizacijama koji su pomogli da se sakupi 6.200 evra koliko je bilo neophodno za kupovinu aparata.

"Ubrzo nakon što je vest objavljena u medijima, pokrivena je suma od strane anonimne organizacije iz inostranstva uz naravno ostale uplaćene sume od strane humanih ljudi, tako da više nije potrebno uplaćivati novac za Aminin aparat. Veliko hvala svim ljudim koji su pomogli da moja devojčica može lakše da diše. Naša borba sa njenom bolešću se i dalje nastavlja, ali nam je sada bar malo olakšana, jer nismo videli izlaz iz ove situacije pošto nemamo dovoljna primanja kako bi kupili taj aparat", kaže majka bolesne devojčice Azra Mulaganović.

Ona dodaje da se sad i na ličnom primeru uverila da među svima nama živi mnogo humanih i plemenitih ljudi, koji misle na druge i kad su u mogućnosti - pomognu.

"Često čujem kako se u ovo savremeno doba izgubila svaka ljudksost i empatija, ali ovakvi gestovi kao šti su mnogi ljudi u rekordnom roku učinili za Aminu, to demantaju i vraćaju veru u neko bolje sutra", rekla je Azra.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track