100 NOVOZARAŽENIH ZA 7 DANA U MAČVANSKOM OKRUGU: Najkritičnije u Šapcu i Loznici
Foto: T. Ilić

hospitalizovano 11 kovid pacijenata

100 NOVOZARAŽENIH ZA 7 DANA U MAČVANSKOM OKRUGU: Najkritičnije u Šapcu i Loznici

Srbija -

Korona ubrzava u Mačvanskom okrugu gde je za prethodnih sedam dana, od 19. do 25. oktobra potvrđeno sto pozitivnih uzoraka na kovid-19, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Najviše novozaraženih je u Šapcu - 48, sledi Loznica sa 37, Bogatić devet, Mali Zvornik četiri i Vladimirci dva. To je u odnosu na prethodni sedmični presek, od 12.do 18.oktobra, kada je bilo u okrugu ukupno 24 novopozitivna, četiri puta više.Ukupno je u okrugu 125 obolelih, u Šapcu 55, Loznici 51, Bogatiću devet, Malom Zvorniku sedam, Vladimircima dva i Ljuboviji jedan, navodi šabački Zavod.

U Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ u tri prethodna dana pregledana su 122 pacijenta, a u ambulanti Infektivnog odeljenja 39 od toga 29 prvi put. Za tri dana urađeno je 36 rendgenskih snimaka pluća i otkriveno 12 novih pneumonija.

Trenutno je u Loznici hospitalizovano 11 kovid pacijenata. Pored apela da se građani pridržavaju preventivnih mera, prvenstveno izbegavaju okupljanja, poštuju fizičku distancu i obavezno nošenje maski uz mere lične higijene iz bolnice podsećaju da je prilikom dolaska u ovu zdravstvenu ustanovu obavezno nošenje zaštitnih maski.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track