SRPSKA PORODICA OPLJAČKANA KOD OBILIĆA NA DAN SVOJE SLAVE SVETE PETKE: Četvorica s fantomkama na glavi upala na imanje Vuksanovića
Foto: Youtube Printscreen

KOSOVSKA MITROVICA

SRPSKA PORODICA OPLJAČKANA KOD OBILIĆA NA DAN SVOJE SLAVE SVETE PETKE: Četvorica s fantomkama na glavi upala na imanje Vuksanovića

Srbija -

KOSOVSKA MITROVICA - Četiri osobe sa maskama opljačkale su danas u ranim jutarnjim satima porodicu Veljka Vuksanovića u Plemetini kod Obilića i odneli deo poljoprivredne mehanizacije, javlja Kosovo onlajn.

Vuksanović je rekao da je krađu prijavio policiji koja je obavila uvidaj. On je naveo da je pre tri meseca napadnut njegov sin dok je obrađivao zemlju.

"Pritisak se nastavlja. Na snimku nadzorne kamere vide se četiri osobe sa fantomkama na glavi. Boli me što se ovo desilo na dan moje krsne slave Svete Petke", rekao je Vuksanović.

Prema njegovim rečima, lopovi su ukrali pet akumulatora, jednu tonu nafte, 500 litara ulja, motornu testeru, aparat za varenje i deo poljoprivredne mehanizacije.

Vuksanovići obrađuju oko 50 hektara zemlje i to im je glavni izvor prihoda. Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović nakon poslednjeg incidenta kaže da se radi o sinhronizovanim pljačkama i zastrašivanju Srba.

"Zahtevam od onih koji su zaduženi za bezbednost da počnu da rade svoj posao i konačno pronađu počionioce krađa. Stanovništvo nema poverenje u policiju i pravosuđe jer nije rešen ni jedan slučaj", rekao je Dančetović.

Za tri meseca ovo je peti incident u srpskim selima u opštini Obilić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track