SKOK BROJA ZARAŽENIH U PROKUPLJU: Još 12 novoobolelih
Foto: Kurir/ B.R.

Prokuplje jedan od prvih gradova koji je uveo vanrednu situaciju

SKOK BROJA ZARAŽENIH U PROKUPLJU: Još 12 novoobolelih

Srbija -

PROKUPLJE - Tokom jučerašnje dana u Prokuplju je registrovano novih 12 osoba koji su pozitivni na kovid 19 što je prvi put za deset dana da je dvocifreni broj zaraženih. Ukupno od uvođenja vanredne situacije od 20. oktobra je 62 potvrđenih slučaja ovog virusa.

- Nažalost broj obolelih se povećava i juče smo po prvi put za poslednjih deset dana imali dvocifren broj. Ono što je dobro je da je većina obolelih sa lakšom kliničkom slikom i da su upućeni na kućno lečenje. Trenutno od ukupnog broja testiranih u danu od 20 do 30 odsto je onih kod kojih je potvrđen virus kovid 19- kazao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

U Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u prethodnom danu hospitalizovano je 11 pacijenata, a na kiseoničkoj potpori je osam pacijanata.

Prokuplje je jedan od prvih gradova koji je pojačao mere kontrole i uveo vanrednu situaciju, ali nažalost broj zaraženih raste i za razliku od ranijih perioda, odnosno prvog i drugog pika, ovo je najveći broj registrovanih slučajeva u kratkom vremenskom periodu.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track