PRIPREME ZA VELIKU PROSLAVU: Rukopolaganje novoimenovanog subotičkog biskupa Slavka Večerina u subotu  14. novembra
Foto: Facebook / Župa Uzvišenja Svetoga Križa Sombor

u subotičkoj katedrali, u 11 sati

PRIPREME ZA VELIKU PROSLAVU: Rukopolaganje novoimenovanog subotičkog biskupa Slavka Večerina u subotu 14. novembra

Srbija -

SUBOTICA - Proslava biskupskog ređenja (rukopologanja, hirotonije) novoimenovanog subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina održaće se u subotu 14. novembra, u subotičkoj katedrali, u 11 sati.

Glavni rukopolagatelj će biti mons. Ladislav Nemet SVD, zrenjaninski biskup i predsednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metodija, a surukopolagatelji biskup Janoš Penzeš, penzionisani subotički biskup i apostolski administrator, i mons. Djura Džudžar, biskup eparhije Sv. Nikole u Ruskom Krsturu.

U okviru pripreme za tu veliku proslavu, u petak 13. novembra, u 19 sati, u katedrali će biti pevana Večernja molitva.

-Zbog trenutnih mera borbe protiv pandemije koronavirusa, svi učesnici proslave moraće da nose zaštitne maske i čuvaju propisanu međusobnu udaljenost. Ukoliko nadležni državni organi propišu još strožije epidemiološke mere, kao što je smanjenje broja osoba, koje istovremeno mogu biti prisutne u zatvorenom prostoru, Subotička biskupija će preduzeti adekvatne mere, a događaj biskupskog ređenja i preuzimanje službe dijecezanskog biskupa Slavka, uživo će prenositi više televizija –saopštioo je sekretar Biskupije u Subotici Mirko Štefković.

Na konferenciju za štampu, u utorak, biće predstavljen grb i moto novog biskupa, tok liturgije s obredom biskupskog ređenja, a biće objavljen i broj osoba, koje će prema epidemiološkim merama moći prisustvovati proslavi.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track