POKRENUT SAJT ZA PITANJA MLADIH LOZNIČANA: Cilj zaštita reproduktivnog zdravlja
Foto: Kurir/ T.Ilić

U okviru mera populacione politike

POKRENUT SAJT ZA PITANJA MLADIH LOZNIČANA: Cilj zaštita reproduktivnog zdravlja

Srbija -

Na sva ključna pitanja koja interesuju mlade Lozničane poput onih kada je pravo vreme za stupanje u seksualne odnose, šta su polno prenosive bolesti, kada je vreme za prvi ginekološki pregled, šta je rizičan seksualni odnos, šta treba znati o kontracepciji i slično, sada lako mogu dobiti odgovore.

U okviru mera populacione politike Grad Loznica realizuje projekat za mlade - ‘’Očuvanje reproduktivnog zdravlja“, koji je podržan od strane Ministarstva za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije.

Pokrenut je sajt za informacije i pitanja (https://mojepitanje.wordpress.com/) sa ciljem da se mladi što bolje informišu o značaju očuvanja i zaštite reproduktivnog zdravlja, merama kontracepcije i merama za sprečavanje rizičnih oblika ponašanja koji mogu za ishod imati sterilitet. Putem tog sajta mladi imaju mogućnost da postave pitanja o svemu što ih zanima i dodatno se informišu o seksualnosti, adolescentnim vezama, trudnoći, planiranju porodice i sličnim temama od značaja za reproduktivno zdravlje.

Odgovore će davati lekari specijalisti ginekologije i akušerstva koji imaju iskustva u radu sa mladima u oblasti reproduktivnog zdravlja. Projekat će biti realizovan u saradnji sa Omladinskim centrom, lozničkim Domom zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, organizacijama civilnog društva, osnovnim i srednjim školamа, a očekuje se da doprinese smanjenju učestalosti neželjenih trudnoća, polno prenosivih infekcija kod mladih i smanjenje nasilja u adolescentnim vezama.

Očekuje se da oko tri i po hiljade mladih kroz ovaj projekat bude informisano o uzrocima neplodnosti, zdravim stilovima života i zaštiti reproduktivnog zdravlja.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja