ZA 6 DANA VIŠE OD 300 ZARAŽENIH U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše u Šapcu, a samo ovaj grad i dalje odoleva virusu
Foto: T.Ilić

Zavod za javno zdravlje u Šapcu

ZA 6 DANA VIŠE OD 300 ZARAŽENIH U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše u Šapcu, a samo ovaj grad i dalje odoleva virusu

Srbija -

Potvrđena su 304 pozitivna uzorka na kovid-19 u Mačvanskom okrugu za poslednjih šest dana oktobra, od 26. do 31, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Najviše novozaraženih registrovano je u Šapcu – 146, sledi Loznica sa njih 94, Bogatić ih ima 24, Mali Zvornik 14, Ljubovija 11, Koceljeva deset i Vladimirci pet.

Oaza bez korone je Krupanj koji od sredine septembra odoleva virusu koji je u ostatku okruga ponovo uhvatio maha pa su trenutno u ostalih sedam lokalnih samouprava 404 obolele osobe.

Koliko je virus ubrzao pokazuje podatak da je u septembru u okrugu bilo ukupno 50 novih slučajeva, a sada ih je za šest dana šest puta više. Samo u subotu je potvrđen 71 pozitivan uzorak.

foto: T. Ilić

Za tri dana, petak, subota, nedelja, u Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ pregledano je 227 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, u proseku 75 dnevno. Od ovog broja njih 57 odsto javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali kontrolne preglede.

Obavljeno je 106 snimaka pluća, dijagnostikovane su 33 nove pneumonije, a 34 pacijenta su iz trijažne ambulante upućena na dodatni pregled kod infektologa. U ambulanti infektologa pregledano je ukupno 38 osoba, a 31 prvi put. Serološki je testirano 124, a PCR metodom 114 pacijenta.

Danas je na kovid odeljenju lozničke Opšte bolnice hospitalizovano 28 pacijenata, dvanaest više nego što ih je bilo u petak.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track