PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U DIMITROVGRADU: Zabranjena okupljanja više od 5 osoba, maske obavezne
Foto: Shutterstock

pogoršanje epidemiološke situacije

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U DIMITROVGRADU: Zabranjena okupljanja više od 5 osoba, maske obavezne

Srbija -

Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu proglasio je u ponedeljak vanrednu situaciju na području te opštine zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Shodno ovoj odluci, zabranjuju se okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, ako nije moguće obezbediti rastojanje od dva metra, ugostiteljski objekti radiće samo do 21 časa, a Gradska pijaca neće raditi od 5. novembra do daljeg.

Obavezno je poštovanje mera lične zaštite, a zabranjena su i okupljanja u parkovima i na igralištima.

Preporučuje se korišćenje maske i na otvorenom prostoru, a bez maske se neće moći u autobus ili bilo koju javnu ustanovu.

Za kontrolu sprovodenja preventivnih mera, zaduženo je Odeljenje za inspekcijske poslove.

Do daljnjeg je zabranjeno organizovanje sportskih priredbi i sličnih manifestacija, kao i organizovanje svih vrsta proslava i svečanosti, pišu Večernje novosti.

Rad kozmetičkih salona mora biti prilagođen aktuelnim okolnostima, a stambene zajednice moraju da obezbede dezinfekcijju zajedničkih prodtorija.

JP "Komunalac" zaduženo je za dezinfekciju svih javnih objekata, ulica i javnih površina u gradu, navodi se, pored ostalog, u odluci o proglašenju vanredne situacije u Dimitorvgradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track