U SUBOTICI SVE GORA SITUACIJA: Broj obolelih konstantno raste, u bolnici 12 pacijenata zaraženih koronom
Foto: N.H.

BORBA TRAJE

U SUBOTICI SVE GORA SITUACIJA: Broj obolelih konstantno raste, u bolnici 12 pacijenata zaraženih koronom

Srbija -

U Severnobačkom okrugu je, prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotice i bolničkog sajta, epidemiološka situacija i dalje nesigurna, a svakim danom vidljiva je tendencija pogoršanja.

Od 21. oktobra konstantan je rast broja pozitivnih. Tako je 2. novembra registrovano četiri nova slučaja, a posebno zabrinjava što je broj hospitalizovanih veći od broja otpuštenih pacijenata.

"Danas su registrovana 23 slučaja u SBO, a od toga su 22 slučaja u Subotici. U kovid delu bolnice je 12 pacijenata, a pet dana ranije bilo ih je troje. Jedan je na intenzivnoj nezi i neinvazivnoj ventilaciji", navedeno je u bolničkom izveštaju.

foto: N.H.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Subotici, dr Nebojša Bohucki potvrdio je da je epidemiološka situacija na teritoriji Grada Subotice nesigurna, a da očekuju da je u narednih desetak dana moguće i pogoršanje epidemiološke situacije.

"Kako će situacija izgledati zavisiće i od toga koliko poštujemo preventivne mere protiv epidemije. U Subotici je aktivno obolelih 18 osoba od Kovida 19, ali oboleli imaju lakšu kliničku sliku. Prosečna starost obolelih je od 20 do 40 godina, a svedoci smo da razvijene zemlje ponovo uvode vanredna stanja. Može se izbeći najgori scenario i pogoršanje situacije, ukoliko svaki pojedinac bude štitio sebe i svoje okruženje", rekao je dr Nebojša Bohucki.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track