47 NOVOOBOLELIH OD KORONE: Katastrofalna situacija u Rasinskom okrugu
Foto: Ž. M.

presek

47 NOVOOBOLELIH OD KORONE: Katastrofalna situacija u Rasinskom okrugu

Srbija -

KRUŠEVAC - Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševcu, u Rasinskom okrugu je nastupila prava katastrofalna situacija sa virusom Kovid 19. Za poslednja 24 sata registrovano je novih 47 bolesnika, zaraženih od korona virusa, a na Infektivnim odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu smeštena su 52 bolesnika.

Za samo jedan dan u Kruševcu je virus potvrđen kod 19 osoba, u Aleksandrovcu je 15, u Trsteniku 1, po jedan zaraženi je u Varvarinu I Brusu, a u Ćićevcu nema novih slučajeva zaraze.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu virus Kovid 19 je evidentiran kod 1985 lica. Najviše ih je iz Kruševca -1.085, u Aleksandrovcu - 402, u Trsteniku 235, Brusu 120, Varvarinu 81 i u Ćićevcu 62 lica.

U Rasinskom okrugu ova planetarna pošast napadsa i najmlađe. Od septembra, kada je počela nova školska godina, registrovano je 16 učenika i šest profesora I to u Kruševcu - 6, a po 5 iz Aleksandrovca i Trstenika. Među obolelim nastavnicima, Troje obolelih nastavnika je iz Kruševca, dvoje iz Trstenika i jedan iz Aleksandrovca.

Od početka epidemije preminulo je 56 lica u Rasinkom okrugu, a izlečeno je 1.532.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track