POLOVINA ZARAŽENIH U KIKINDI: U Senti među obolelima i medicinski radnici, kovid pozitivna i njihova koleginica u Kikindi
Foto: Kurir/ S.U.

U Severnobanatskom okrugu 61 aktivan slučaj

POLOVINA ZARAŽENIH U KIKINDI: U Senti među obolelima i medicinski radnici, kovid pozitivna i njihova koleginica u Kikindi

Srbija -

KIKINDA- Nepovoljna epidemiološka situacija sa tendencijom blagog pogoršanja prisutna je i u Severnobanatskom okrugu. U Kikindi je registrovan 31 aktivan slučaj, dok ih je u Severnobanatskom okrugu duplo više. Ove podatke Kuriru je iznela dr Sandra Radlović, direktorka kikindskog Zavoda za javno zdravlje. Ona je ukazala da ove brojke govore o ponašanju građana i (ne)poštovanju preventivnih mera:

- Apelujem na građane da ih poštuju i obavezno nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Dobra je okolnost što među obolelima nema dece, ali ih ima među medicinskim radnicima u Kikindi i Senti. U Senti se povećava broj obolelih među građanima, ali među inciciranima su i medicinski radnici Opšte bolniceu Senti. Sve je još uvek pod kontrolom. Zdravstveni radnici nisu se na poslu zarazili koronom- rekla je dr Radlović. Nakon Kikinde, najviše pozitivnih na KOVID-19 ima u Kanjiži, i to 16 pacijenata. U Senti ih je sedmoro, a među njima ima i medicinskih radnika:

foto: Kurir/ S.U.

-U Adi i Novom Kneževcu imamo po troje pozitivnih. Najmanje aktivnih slučajeva je u Čoki, svega jedan. Broj potvrđenih pacijenata na dnevnom nivou daje uvid u one koji su se sa simpotomima javili lekarima u Kovid ambulanti ili u bolnici. Mi epidemiolozi kažemo da je to samo vrh ledenog brega. Na današnji dan, u Kikindi imamo 31 aktivan slučaj, ali to ne znači da imamo 31 obolelog pacijenta. Apsolutno smo sigurni da je taj broj veći deset i više puta- uverena je dr Radlović. U kikindskoj bolnici beleže rast broja hospitalizovanih:

foto: Kurir/ S.U.

- Trenutno lečimo petoro pacijenata, četvoricu muškaraca i ženu. Dva pacijenta su na kiseoniku, a ostali su u solidnom stanju. Imamo koleginicu medicinskog radnika koja je kovid pozitivna. Ne očekujem da će biti još pozitivnih zaposlenih, jer smo preduzeli sve mere da do toga ne dođe. Svi na radnom mestu nose maske i svu propisanu zaštitnu opremu- saopštio je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

foto: Kurir/ S.U.

Kurir.rs/ S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track