NOVI REKORD U RASINSKOM OKRUGU: 56 novozaraženih od korone
Foto: Ž.M.

Žestoka ofanziva korone virusa na Rasinski okrug

NOVI REKORD U RASINSKOM OKRUGU: 56 novozaraženih od korone

Srbija -

Epidemija korone virusa u Rasinskom okrugu žestoko napreduje i izmakla je kontroli. Danas je oboren rekord po broju zaraženih i ovaj deo Srbije postaje ozbiljno žarišter ove opake bolesti. Zavod za javno zdravlje u Kruševcu je saopštio da je ova planetarna pošast registrovana kod 56 lica, od kojih je najviše u Kruševcu – 23, a na analize je poslato 126 uzoraka.

U Aleksandrovcu je zaraženo 15 lica, u Trsteniku 11, u Varvarinu 4 i u Ćićevcu 3, u Brusu I Varvarinu nema novoobolelih. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu smešteno je još 7 bolesnika, a pod medincinskim naadzorom je još 4, a izlečeno je još pet osoba.

Virus Kovid 19 napada i najmlađe. Potvrđena su još dva slučaja zaraze među đacima i to po jedan u Aleksandrovcu i Ćićevcu. Prema rečima Zorana Askovića, načelnika Školske uprave za Rasinki okrug, epidemiološka situacija u osnovnimi i srednjim školama na ovoj teritoriji je stabilna i primenjuju se sve predviđene sanitarne mere zaštite, pa su škole najbezbednije mesto protiv virusa Kovid 19. Prosvetna inspekcija je vrlo aktivna i nenajavljeno kontroliše primenu antiepidemijskih mera u svim školama.

Prema izjavi odgovornih, Kovid bolnica u Kruševcu, druga po veličini u Srbiji posle Beograda, sa planiranih 500 kreveta i kompletnom medicinskom opremom, biće završena do kraja godine.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track