NOVA ŽRTVA VIRUSA U LOZNICI: Doktori upozoravaju da sledi TEŽAK NOVEMBAR
Foto: T.Ilić

kovid izveštaj

NOVA ŽRTVA VIRUSA U LOZNICI: Doktori upozoravaju da sledi TEŽAK NOVEMBAR

Srbija -

Muškarac star 80 godina sa područja ljubovijske opštine, koji je bio pozitivan na korona virus, preminuo je juče u lozničkoj Opštoj bolnici.

To je deveti smrtni slučaj osoba pozitivnih na kovid-19 u lozničkoj bolnici od početka pandemije.

Tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano je 139 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, od čega 54 prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na virusnu infekciju, dok su ostali imali kontrolni pregled. Urađeno je 79 snimanja pluća i dijagnostikovano novih 12 pneumonija, a 14 pacijenata je upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 27 osoba od čega 17 prvi put. Na kovid odeljenju lozničke bolnice danas su 42 pacijenata, a to je pet više nego prethodnog dana.

Iz Doma zdravlja su saopštili i da je u prvih pet dana novembra došlo je do "znatnog povećanja broja pregleda u kovid ambulanti" i zato mole građane da se ponašaju u skladu sa epidemiološkom situacijom, izbegavaju veća okupljanja, posebno u zatvorenom prostoru.

Posebno apeluju na one koji znaju da su pozitivni na kovid testu (serološkom i PCR) da o tome telefonom obaveste izabranog lekara, poslodavca i najbliže kontakte. Podsećaju i da zaraženi treba da budu u strogoj izolaciji i da time čuvaju članove porodice.

Za prvih pet dana novembra Loznica ima 106 novozaraženih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu juče je u Mačvanskom okrugu potvrđeno još 77 pozitivnih na koronu. Najviše ih je u Šapcu (40), sledi Loznica (20), zatim Ljubovija (9), Bogatić (3) i Vladimirci (2) dok po jednog novozaraženog imaju Koceljeva, Mali Zvornik i Krupanj.

Ukupno je u okrugu 690 obolelih, 58 više nego dan ranije, a 286 u odnosu na početak meseca. Najviše obolelih je u Šapcu (339) i Loznici (213), Bogatiću (43), Ljuboviji (43), zatim slede Mali Zvornik (21), Vladimirci (12) dok ih je šest u Krupnju.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto:T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track