POGORŠAVA SE SITUACIJA U ŠUMADIJSKOM OKRUGU: U Kragujevcu 246 testiranih, 14 prijema u bolnicu, HILJADE PACIJENATA U SAMOIZOLACIJI
Foto: Grad Novi Sad, Zorana Jevtić, Beta/Saša Đorđević, Nebojša Mandić

korona pokazuje zube

POGORŠAVA SE SITUACIJA U ŠUMADIJSKOM OKRUGU: U Kragujevcu 246 testiranih, 14 prijema u bolnicu, HILJADE PACIJENATA U SAMOIZOLACIJI

Srbija -

Pogoršala se situacija sa koronom u Šumadijskom okgrugu gde je oko 2,5 hiljade pacijenata u samoizolaciji, rekao je danas regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid dr Slobodan Milisavljević.

U Kliničkom centru Kragujevac je 114 kovid pacijenata, od kojih je 12 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji, a 14 na haj flou ventilaciji, rekao je on.

Za kovid pacijente opredeljeno je 397 kreveta od čega je 265 slobodnih kreveta na klasičnim kovid odeljenjima i 17 mesta na intenzivnom lečenju.

Tokom jučerašnjeg dana u respiratornoj ambulanti Doma zdravlja u Kragujevcu pregledano je 312 pacijenata od kojih je 246 PCR testirano i bilo je 14 prijema kovid pacijenata i 11 otpusta, a u Kliničkom centru dominiraju pacijenti iz Ššumadijskog regiona, rekao je on.

Milisavljević je istakao da se građani Srbije leče identično kao i svi u svetu, i da srpsko zdravstvo radi po najnovijim, redovno ažuriranim, protokolima.

Komentarišući brojke kovida u zemljama oko Srbije on je rekao da je neminovno da i u Srbiji dođe do povećanja broja oboljevanja.

Istakao je da u Kragujevcu Šumadija sajam kao kovid bolnica još uvek ne prima pacijente, ali je u svakom trenutku spreman da krene sa radom.

"Za sve u zdravstvenom sistemu će biti veliko olakšanje početak rada kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu koji će biti u potpunosti opremljeni i imati edukovano i iskusno osoblje", rekao je on.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track