JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE U RASINSKOM OKRUGU: Preminula žena u Trsteniku, u Kruševcu zaražena još dva đaka
Foto: Shutterstock

najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca

JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE U RASINSKOM OKRUGU: Preminula žena u Trsteniku, u Kruševcu zaražena još dva đaka

Srbija -

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca od virusa Kovid 19 obolelo je još 47 osoba, a jedna žena je preminula u Trsteniku, što je 57 smrtni slučaj u Rasinskom okrugu.

Struktura novoinficiranih po opštinama izgleda ovako: u Kruševcu – 26, u Aleksandrovcu – 10, u Trsteniku – 8 i u Varvarinu – 3.

Korona virus se postepeno širi i među školarcima, što zabrinjava prosvetne radnike i Školsku upravu za Rasinski okrug. U Kruševcu su zaražena još dva đaka, a od septembra ukupno je obolelo njih 27. Najviše novoinficiranih učenika je u Aleksandrovcu - 10, u Kruševcu je 9, u Trsteniku 6 i u Ćićevcu dva. Korona virus je registrovan i kod sedam prosvetnih radnika u celom okrugu.

Od početka epidemije na području Rasinskog okruga registrovano je 2.185 slučajeva virusa kovid 19, najviše je u Kruševcu - 1.162 , u Aleksandrovcu je 453, u Trsteniku 283, u Brusu 123 u Varvarinu je 93 lica i u Ćićevcu 71.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu smešteno je 60 bolesnika, pod medicinskim nadzorom je 5.750 lica, a do sada je izlečeno još 12 osoba, ukupno do sada 1.561 osoba.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track