KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: 2 muškarca iz Banje Koviljače preminula u lozničkoj Opštoj bolnici
Foto: Kurir/T.Ilić

imali su i pridružene bolesti

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: 2 muškarca iz Banje Koviljače preminula u lozničkoj Opštoj bolnici

Srbija -

Dva muškarca starosti 66 i 83 godine iz Banje Koviljače, koji su bili kovid pacijenti, a imali su i pridružene bolesti, preminuli su u lozničkoj Opštoj bolnici, potvrđeno je jutros u ovoj ustanovi.

Od početka pandemije kovida-19 ukupno je zabeleženo jedanaest smrtnih slučajeva od posledica korone u lozničkoj bolnici.

Poslednja tri dana, petak, subota, nedelja, u Trijažnom centru Doma zdravlja Dr Milenko Marin pregledano je 349 pacijenata, a u ambulanti Infektivnog odeljenja 65, od toga 42 prvi put. Urađeno je 213 rendgen snimanja, otkriveno 46 novih upala pluća, a jedan pacijent upućen je na Infektivnu kliniku.

Trenutno je hospitalizovano ukupno 47 kovid pacijenata, na Infektivnom ima deset mesta, a na kovid odeljenju je od 38 postelja jutros slobodna jedna. Iz bolnice po ko zna koji put apeluju na građane da se strogo pridržavaju preventivnih mera, izbegavaju okupljanja, drže fizičku distancu i nose zaštitne maske čije je nošenje obavezno prilikom dolaska u ovu zdravstvenu ustanovu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu od 2. do 8. novembra u Mačvanskom okrugu je potvrđeno 505 pozitivnih na kovid-19.

Šabac je za sedam dana imao 230 novozaraženih, Loznica 154, Ljubovija 46, Bogatić 28, Mali Zvornik 18, Krupanj 16, Vladimirci deset i tri Koceljeva. Broj obolelih se od 2. novembra gotovo duplirao, povećan je za 405 i sada ih je 809. Najviše obolelih je u Šapcu (375), Loznici (248), Ljuboviji (58), Bogatiću (53), Malom Zvorniku (32), po petnaest u Krupnju i Vladimircima, a 13 u Koceljevi.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track