MLADI LOVAC SA SUVOBORA ODSTRELIO VUČINU: Zver od 30 kilograma izletela je pravo na nas! Pošli na zečeve, vratili se s vukom FOTO
Foto: RINA

sa 40 metara

MLADI LOVAC SA SUVOBORA ODSTRELIO VUČINU: Zver od 30 kilograma izletela je pravo na nas! Pošli na zečeve, vratili se s vukom FOTO

Srbija -

GORNJI MILANOVAC - Kada je jedanaest suvoborskih lovaca na dobro poznat šumoviti teren krenulo u lov na zeca, nisu ni slutili da će odstreliti mnogo krupniju divlju životinju. Naime, vuk težak 28 kilograma našao se na nišanu lovca Vladimira Matijevića u selu Bogdanica, koji je ovaj put imao sreće i blizak susret, pa je ovog šumskog predatora odstrelio sa 40 metara razdaljine.

"Nalazio se u šumi, na strmom delu gde je nepristupačno za ljude, pomatrali smo ga kako leži pola sata, a kad nas je primetio počeo je da beži iz šume na proplanak. Kada smo pokušali da ga opkolimo, izleteo je još jedan, dosta veći primerak od ovoga, koji kako kažu što je stariji to je i lukaviji, uspeo je da pobegne, ali smo zasigurno jednog imali u šaci", kazao je za agenciju RINA, Mirko Trnavac, jedan od aktera ove uzbudljive lovačke priče.

foto: RINA

Ipak, svaki lovac ne bi bio toliko siguran u svoj lov da im verni prijatlji nisu psi u koje se kunu. Ključnu ulogu odigrali su i ovaj put, jer su uspeli vuka da zaplaše i usmere ga na pravu putanju - u vidokrug lovaca.

"Mislili smo da je srna u pitanju, kada smo Vladimir i ja pratili naše pse saznali smo o čemu se radi, vuk je izleteo pravo na nas, gde ga je kolega sa nekih 40 metara sitnom sačmom uspeo odstreliti. Ovakav nesvakidašnji ulovljeni trofej moramo sačuvati, zato smo ga poslali na prepariranje", rekao je Trnavac, i dodao da se nada da će u skorijem vremenu uloviti i kapitalca koji je svojom lukavošću uspeo da utekne lovcima iz suvoborskog kraja.

foto: RINA

Inače, na gornjomilanovačkoj teritoriji u poslednje vreme zabeležene su manje štete od ovih šumskih predatora koji su u ovim selima uglavnom ubijali domaću živinu.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track