NA SNAZI OD DANAS: U Šapcu proglašena vanredna situacija zbog kovida
Foto: Shutterstock

na predlog štaba za vanredne situacije

NA SNAZI OD DANAS: U Šapcu proglašena vanredna situacija zbog kovida

Srbija -

ŠABAC - Na predlog Štaba za vanredne situacije, komandant štaba i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije, zbog eksponencijalnog rasta broja zaraženih u tom gradu u poslednje dve nedelje.

Kako je objavljeno na sajtu grad, vanredna situacija je doneta u cilju sprecavanja širenja virusa korona. Vanredna situacija stupa na snagu od danas, a podrazumeva proširenje obaveznih mera kojih se građani moraju pridržavati.

Tim merama ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, od 6 do 21 čas, a rad bašta ograničen je do 23 časa. Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, kao i organizovanje svečanosti i zabavnih manifestacija.

Predškolske ustanove u obavezi su da pojačaju mere prevencije, kao osnovne, srednje i visoko školske ustanove. Zabranjeno je korišćenje bazena, spa i velnes centara za građanstvo.

Frizerski, kozmetički, saloni lepote, fitnes centri i tretane moraju da imaju pojačane mere zaštite, korišćenje zaštitnih maski i rukavica.

Obavezna je česta dezinfekcija svih javnih objekata, pojačano pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Svi zvanični sportski događaji se i dalje odvijaju bez prisustva publike uz pojačane mere zaštite.

Na području Mačvanskog okruga aktivno je obolelo više od 800 osoba, od kojih je skoro polovina na teritoriji grada Šapca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja