AVANTURA ŽIVOTA

VOZIO BICIKL BUKVALNO KROZ OBLAKE! Čačanin se sprema za VELIKI PODVIG! Evo šta planira da postigne NA DVA TOČKA (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Obišao je 17 država Evrope i tu nije kraj njegovoj vožnji.

Čačanski biciklista Žarko Džekulić priprema se za veliki put u Rusiju. Sa proleća ima plan da krene na jug, pa preko Crne Gore, Albanije, Makedonije i Grčke preko Turske do Rusije.

Sa juga Rusije ima plan da se uputi na sever, a zatim kroz ostatak zemalja, završi putovanje upravo tamo gde je i počeo.

Žarko je ljubav prema planinarenju i prirodi, pa je tako krenuo putem mnogih zemalja zapadne i centralne Evrope. Kaže da na biciklu nosi malu pokretnu kuću, koja sadrži sve što mu je potrebno, od hrane do planinarske opreme.

Brojna putovnja ostavila su mu neizbrisive uspomene, a neki trenuci bili su na granici realnog i gotovo čudesnog.

Najzanimljivija situacije jednog od putovanja bila je kada je preko Alapa prelazio iz Italije u Francusku. -Kada sam se popeo na vrh Alpa naišao je jedan oblak i počeo je da pada grad. Kasnije je bila jaka magla, jedva da smo vozili kroz tu maglu, a tek kada sam se spustio malo niže shvatio sam da nije u pitanju magla, nego oblak. Tako da eto, imam i to iskustvo vožnje bicikla kroz oblake.

Veliki zaljubljenik u biciklizam, Žarko kaže da je pogled na svet sa bicikla potpuno drugačiji. -Kada sam na biciklu živim u skladu sa prirodom. Čuje se svaki cvrkut ptica, oko je izraženije, bolje se zapaža priroda i okolina. To je jedan sjajan osećaj, tako se i rodila velika i nepesušna ljubav koja zadovoljava i dečačku želju da obiđe svet.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track