NAJVIŠE KOVID POZITIVNIH U KIKINDI: Ugostitelji shvatili ozbiljnost situacije, u Senti oboleli medicinski radnici
Foto: Kurir/ S.U.

Pogoršava se epidemiološka situacija u Severnobanatskom okrugu

NAJVIŠE KOVID POZITIVNIH U KIKINDI: Ugostitelji shvatili ozbiljnost situacije, u Senti oboleli medicinski radnici

Srbija -

KIKINDA - Ne smiruje se epidemiološka situacija u Severnobanatskom upravnom okrugu. Naprotiv. Broj zaraženih virusom korona se uvećava.

To je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije i Saveta okruga saopštila dr Sandra Radlović, direktorka kikindskog Zavoda za javno zdravlje. U Severnobanatskom okrugu je registrovano 139 aktivnih slučajeva. Najviše kovid pozitivnih osoba je u Kikindi, čak 80:

-U Kikindi je obolela zdravstvena radnica, zaposlena u Opštoj bolnici, u dobrom stanju. U senćanskoj bolnici je više obolelih zdravstvenih radnika, ali još uvek traje epidemiološko ispitivanje tako da se ne zna njihov konačan broj. Od obolelih, troje je hospitalizovano. U Kikindi nema obolele dece, dok ih je u Severnobanatskom krugu troje.

Svi su na kućnom lečenju. Apelujem na sve građane na ostanu odgovorni, da poštuju mere, nose maske i na otvorenom i na zatvorenom, kao i da se suzdrže od javnih okupljanja- rekla je dr Radlović i iznela uverenje da je broj zaraženih i veći jer među mladima ima dosta asimpomatskih slučajeva.

foto: Kurir/ S.U.

U Kikindi su od utorka strože protivepidemijske mere koje su pogodile ugostitelje, jer moraju da kafiće i restorane zatvore u 21 sat, dva časa ranije u odnosu na prethodni period.

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, razgovarao je sa delegacijom ugostitelja. Zaključeno je da u utorak usvojene mere Gradskog štaba za vanredne situacije ostaju na snazi:

- Ugostitelji su razgovarali sa nama. Svesni su da smo svi na istom zadatku i da treba da izbegnemo sve što može da dovede do mogućnosti zaraze. Kada su saznali kakva je epidemiološka situacija i sami su se složili sa ovim merama- rekao je Lukač i potvrdio da se razmatra čak i uvođenje vanredne situacije:

- Mislim da su od preporučenih mera ovo najblaže, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. U narednom periodu razmatraćeno i mogućnost uvođenja vanredne situacije. Mislim da naloženim merama i skraćenim radnim vremenom, čak i Gradske uprave, možemo da smanjimo mogućnost širenja virusa- saopštio je Lukač.

foto: Kurir/ S.U.

Kurir.rs/ S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track