PREMINUO JOŠ JEDAN KOVID PACIJENT: U Loznici najviše pozitivnih na korna virus u Mačvanskom okrugu
Foto: Kurir/T.Ilić

ne smiruje se

PREMINUO JOŠ JEDAN KOVID PACIJENT: U Loznici najviše pozitivnih na korna virus u Mačvanskom okrugu

Srbija -

LOZNICA – Peti dan zaredom u lozničkoj Opštoj bolnici imaju smrtni ishod kovid pacijenata. U sredu je preminula još jedna kovid pozitivna osoba, ovoga puta žena (68) iz Loznice, saopšteno je jutros (12.11) iz ove zdravstvene ustanove.

Od posledica korone za poslednjih pet dana preminulo je šest osoba, četiri muškarca i dve žene, a do sada je ukupno od početka korone pošasti u bolnici zabeleženo petnaest smrtnih slučajeva. U bolnici se trenutno nalazi 56 kovid pozitivnih pacijenta, a dva su transportovana na dalje lečenje u beogradske kovid bolnice.

Tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ pregledan je 141 pacijent sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju javilo njih 73, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Urađeno je 79 snimanja pluća i dijagnostikovane 23 nove pneumonije, a 14 pacijenata je iz trijažne ambulante upućeno infektologu.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 32 pacijenta, od toga je za 21 to bio prvi pregled. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu tokom jučerašnjeg (11.11) u okrugu je zabeleženo nešto manje, a Loznici više novozaraženioh osoba. Ukupno je u Mačavnskom okrugu potvrđeno 86 novopozitivnih, najviše ih je u Loznici 37, sledi Šabac sa 34, Bogatić (8), Ljubovija (4), Mali Zvornik (2) dok je jedan pozitivan u Krupnju.

U okrugu je trenutno 985 obolelih, 69 više nego dan ranije. Prednjači Šabac sa 453, sledi Loznica sa 291, Ljubovija ih ima 76, Bogatić 71, Krupanj i Mali Zvornik po 31, Vladimirci 20 dok ih je 12 u Koceljevi.

Kurir.rs/T. Ilić

Foto T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track